Computex 2023 – Cooler Master – Surse, AIO-uri si racire DIY

Scris de: , in categoria: Stiri, in 5 June, 2023.

Cooler Master

 

In acest an in cadrul Computex 2023, prietenii de la Cooler Master au pus la dispozitie presei noul sediul central situat in districtul Neihu din Taipei, Taiwan. Inaugurata la finalului anului trecut, cladirea beneficiaza de toate facilitatile necesare angajatilor, inclusiv un bar denumit Cooler Bar care este deschis insa si pentru persoane din exterior.

Lineup-ul de produse noi si concept, impreuna cu cele deja lansate, au putut fi vazute atat la expozitia amplasata pe un etaj intreg in cadrul sediului Cooler Master, cat si intr-un booth din cadrul TaiNEX Nangang, locul principal de desfasurare al Computex 2023. Echipa Lab501 a fost in ambele locatii iar mai jos am sumarizat cele mai importante produse si informatii.

Cu un accent pe sustenabilitate si economia de resurse, gama de surse GX III ECO Edition vine cu o constructie unde radiatoarele folosesc in proportie de 70% aluminiu reciclat, carcasa foloseste in proportie de 12% fier reciclat in timp ce ventilatorul foloseste in proportie de 50% plastic reciclat. Maiestria Cooler Master in ceea ce priveste sistemele de racire vine insa atunci cand vorbim de seria de surse X Silent EDGE, care foloseste tehnologie hibrida vapor chamber pentru a putea disipa intr-un mod complet pasiv cei 750W la care este certificata sursa. Mai mult decat atat, X Silent MAX foloseste un ventilator suplimentar care emite un zgomot de doar 20dB pentru a impinge puterea livrata pana la 1300W.

 

 

In ceea ce priveste AIO-urile, primul pe care l-am vazut a fost varful de gama MasterLiquid 360 Ion, care vine cu un ecran LCD de 2.1″ montat pe capacul pompei situate pe waterblock. Pentru a se asigura de o performanta ridicata, Cooler Master a dotat noul cooler cu o pompa revizuita cu doua camere si 3 ventilatoare Mobius 120P ARGB.

Cooler Master MasterLiquid 360 Atmos este de asemenea un AIO performant, avand totodata elemente construite din materiale reciclate. Pe langa iluminarea RGB din cea de-a doua generatie, MasterLiquid 360 Atmos vine cu un top interschimbabil pentru capacul pompei a carui insertie se poate inlocui chiar si cu elemente printate 3D.

 

 

Pentru ca un producator precum Cooler Master nu putea lipsi din segmentul sistemelor de racire cu apa DIY, noua serie concept MasterLoop ne arata cum ar putea arata componente precum radiatoare, pompe, waterblock-uri pentru CPU sau GPU, distroplate-uri sau chiar fitting-uri si elemente de conectare. Calitatea este cu adevarat impresionanta, mi-a placut in mod deosebit radiatorul si fitting-urile construite integral din cupru. Personal abia astept sa apara pe piata, deoarece avem nevoie de diversitate si optiuni in alegerea componentelor de watercooling.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: