nJoy Rogue 600W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 16 October, 2012.

Rezultate

 

 

Rezultatele insa sunt cele care conteaza, iar nJoy Rogue nu dezamageste in privinta stabilitatii voltajelor, si tineti minte ca vorbim despre un i7 3960X + HD7970. Cati s-ar fi incumetat oare sa foloseasca o sursa nJoy pe un sistem high-end? Si totusi, vorbim de o scadere a voltajului la alimentarea placii video de numai 2.86%. In conditiile in care sursa supravolteaza putin in idle (in jurul a 12.2v pe linia de +12v), tensiunea finala nu a ajuns mai jos de 11.85v, valoare mai mult decat buna avand in considerare sistemul folosit.

In ceea ce priveste voltajul de pe linia de +5v, acesta creste usor in idle, in incercarea sursei de a compensa caderea de tensiune de pe rail-ul de +12v. Acest lucru este insa des intalnit pe sursele entry-level si mainstream, in special pe cele care folosesc un design group-regulated, dar nu va fi o problema in cazul surselor Rogue.

Singurul lucru la care as fi vrut sa vad sursa nJoy culegand laurii era puterea maxima pe care o poate livra in mod continuu sistemului. OCP-ul intervenea de fiecare data cand Voltcraft-ul indica 730W, ceea ce nu pare deloc putin la prima vedere. Folosindu-ma insa de cifrele publicate de producator, adica eficienta de 78% a transformarii AC-DC in full-load, am estimat un consum DC de 570W in momentul in care sistemul se stingea, cu 30W sub eticheta. Bineinteles, sistemul nostru incarca sursa aproape exclusiv pe rail-ul de +12v, si ca sa fim rigurosi trebuie sa comparam cifrele obtinute cu cei 45A de care este capabil rail-ul de +12v – 540W adica – dar realitatea este ca sursa mai avea rezerve de putere care nu pot fi scoase la iveala din cauza OCP-ului. Si asta e un lucru destul de important, pentru ca testele au fost facute la o temperatura ambientala destul de scazuta, doar 20 de grade Celsius, iar consumul sistemului si eficienta sursei scad odata cu cresterea temperaturii. Ca urmare, s-ar putea ca vara sa nu pot rula stabil Prime95 + FurMark la aceleasi setari folosind sursa Rogue, sa trebuiasca sa mai scad putin voltajul si frecventele.

Finalmente, in ceea ce priveste nivelul de zgomot si temperaturile de lucru am numai lucruri bune de spus despre nJoy Rogue. Am ramas surprins de faptul ca aerul suflat nu era mult mai cald decat cel care intra in sursa iar carcasa era si ea rece; asta este cu atat mai surprinzator cu cat eficienta nu este cea mai ridicata. Nivelul de zgomot este si el foarte bun, pentru ca ventilatorul se invarte lent in idle si suficient de lent in load incat sa fie acoperit fara probleme de celelalte sisteme de racire din calculator. Singurul minus pe care l-am observat a fost un zgomot subtire produs de una dintre bobinele de la interior, dar se poate sa fi fost o problema strict a exemplarului nostru.

 

Comentarii

Un comentariu la: nJoy Rogue 600W – Test practic

  1. John Smith a scris pe:

    Un test de ripple in functionare cu sarcina mica si sarcina mare se poate face ?

Lasa-ne un comentariu: