nJoy Rogue 600W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 16 October, 2012.

Concluzii

 

Ehehei, iata-ne si aici, la sfarsitul primului review al unei surse romanesti de pe LAB501, si intamplarea face ca ea sa nu fie deloc rea. Inainte sa ne apucam de analizat si comparat, trebuie sa stabilim clar care este tinta acestui produs. Pretul recomandat este de 270RON, apropiat de nume grele precum Seasonic S12II-430 Bronze sau Antec VP450P, dar asa cum se poate observa puterea nominala este cu o treapta sub cea a noului Rogue, plus ca sursa nJoy ofera doi conectori PCI-Express ce ofera posibilitatea alimentarii unor placi video cu pretentii. Alte surse, precum Cooltek CVS 650W ofera aproximativ aceeasi putere utila si performante electrice comparabile.

In ceea ce priveste performantele obtinute de sursa nJoy, tind sa spun ca partile bune cantaresc mai mult decat cele rele. Stabilitatea tensiunilor este buna in conditiile in care sarcina a fost asigurata de un i7 3960X si un HD7970, nu tocmai o combinatie uzuala pentru o sursa din aceasta gama de pret; ba mai mult, placa video a putut fi si supravoltata si supratactata fara probleme de stabilitate. Tensiunea de pe rail-ul de +12v nu s-a apropiat in niciun moment de valoarea critica de 11.6v, ramanand mai aproape de 11.9v. Nivelul de zgomot reprezinta si el un mare avantaj pentru cei care pun pret pe acest aspect, ramane de vazut doar daca zgomotul de bobina a fost prezent doar pe exemplarul nostru sau este o problema mai des intalnita.

Dezavantajele constau in etajul de filtrare construit cam fraged si eficienta scazuta la transformarea AC-DC. Daca prima nu este neaparat o problema (mai ales daca Enelul isi intretine corespunzator reteaua…), cea de-a doua se transforma in cele din urma in facturi mai mari catre Enel (tocmai ca sa-si intretina corespunzator reteaua).

Concluzionand, este greu sa alegi Rogue-ul in fata unor nume precum Seasonic sau Antec in cazul in care o sursa de circa 400W este suficient de puternica, din motivele expuse anterior. Comparat cu celelalte brand-uri mai putin cunoscute, care ofera solutii de 550W – 650W, Rogue-ul castiga autoritar la calitatea constructiei si nivelul de zgomot, in timp ce performantele electrice sunt cel putin la fel de bune. Acest nJoy Rogue 600W este un soi de “in-between” daca doriti, produsul care face legatura intre sursele entry-level fara pretentii si numele cunoscute dar de putere mai mica. In functie de ce aveti nevoie se pot gasi alternative mai bune in aceeasi gama de pret, dar daca aveti nevoie sa alimentati un sistem mai gurmand nu va grabiti sa taiati Rogue-ul de pe lista…

 

 

Comentarii

Un comentariu la: nJoy Rogue 600W – Test practic

  1. John Smith a scris pe:

    Un test de ripple in functionare cu sarcina mica si sarcina mare se poate face ?

Lasa-ne un comentariu: