OCZ EliteXStream 1000W – test practic
OCZ EliteXStream, o sursa de 1000W care ofera nu mai putin de 80A pe un singur rail, in cea mai pura traditie a surselor destinate overclocking-ului componentelor high-end. Mai in gluma, mai in serios, as putea spune ca nu vad nimic iesit in comun la aceasta sursa, in afara de producatorul OCZ care ofera de obicei surse destinate gamerilor si mai putin overclockerilor extremi. Cu toate acestea, am petrecut nu mai putin de 3 luni impreuna cu aceasta sursa, in diverse conditii, folosind diverse configuratii, si nu am fost deloc dezamagit.
De aceea m-am si hotarat sa scriu acest review, pentru ca, fie vorba intre noi, dupa cum ati vazut si pana acum noi nu testam surse prea des. Evident, exista si un motiv pentru acest lucru si acesta este dat in mare parte de faptul ca nu am intrat inca in posesia unui load-tester profesional, pentru a putea testa sursele de alimentare la cel mai inalt nivel, asa cum facem cu restul componentelor prezentate pe Lab501. In momentul de fata nu putem determina eficienta unei surse pentru anumite nivele de incarcare pe fiecare rail, riplul, puterea maxima de care este capabila sursa, s.a.m.d. In aceste conditii, am decis sa nu testam surse atata timp cat nu avem echipamentul necesa.
Totusi, exista modele care prin comportamentul lor ne-au atras atentia, astfel incat ocazional va putem prezenta o serie de teste practice, pentru ca pana la urma cei mai multi dintre voi sunt interesati de comportamentul intalnit in cazul folosirii unor configuratii cu adevarat high-end. Mai precis, vechea intrebare”oare tine x procesor, cu x placi video?”. Ei bine, tinand cont de natura pasiunii noastre, astfel de sisteme impinse la extrem testam mai tot timpul, astfel incat putem observa ce surse fac fata acestor incarcari si cum se comporta in cazul unor asemenea incarcari. Asa ca, dupa ce am folosit timp de 3 luni EliteXStream-ul pe post de sursa de teste, timp in care am lucrat atat la review-uri pentru Lab501 dar au avut loc si numeroase sesiuni de overclocking mai mult sau mai putin extrem, va pot descrie mai pe larg modul in care aceasta sursa face fata incercarilor la care a fost supusa.
Prezentare
Evident, mai intai nu ar strica sa facem cunostiinta. Nu mica mi-a fost mirarea atunci cand ochii mi-au picat pe un ambalaj care intr-un anumit fel imi era familiar. Culoarea, textura materialului din care este construita cutia, design-ul acesteia, toate imi erau foarte cunoscute. Dupa care mi-am amintit: PC Power & Cooling a fost cumparat in urma cu ceva vreme de OCZ. Da, cutia batranei PCP Silencer 610 seamana foarte bine ceea ce am acum in fata ochilor. Interesant as putea spune, pentru ca punctele comune cu PC Power & Cooling nu pot fi decat de bun augur pentru o sursa. Sa speram ca asemanarile nu se rezuma numai la capitolul prezentare.
.
Comentarii
Interesant articolul tau, se pare ca a fost un test reusit, prezentarea foarte buna. Multumesc.