OCZ EliteXStream 1000W – test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 12 May, 2009.

Concluzii

.

Am recitit inca odata ceea ce am scris mai sus, inainte de a scrie concluzia, asa cum fac de fiecare data cand scriu un articol. Sincer sa fiu am ramas cu impresia ca nu v-am spus tot, nu v-am oferit intreaga poveste pe care am trait-o folosind aceasta sursa din Februarie si pana acum.

Dupa cum ati putut vedea in poze, acestea au fost facute dupa aceasta perioada, pentru ca initial nici nu m-am gandit ca voi scrie un articol despre acest produs. Cu toate acestea, am fost absolut uimit de comportamentul sau pe parcursul testelor, acesta fiind mult peste asteptarile mele. Initial asteptam un TurboCool de 1200W pentru a il folosi in cadrul platformei de teste, dar se pare ca cei de la OCZ s-au razgandit in ultimul moment, asa ca m-am trezit cu EliteXStream-ul la usa. Fiind putin dezamagit de absenta TurboCool-ului (care pentru mine ramane sursa suprema), am ras in barba si mi-am spus ca voi folosi aceasta sursa pe cele mai solicitante sisteme pe care le voi testa, pana crapa si o trimit inapoi. Ei bine, mare mi-a fost mirarea cand am observat ca “micuta” OCZ nu numai ca nu crapa, dar ofera un curent curat, fara fluctuatii deranjante, mentinandu-se in acelasi timp la o temperatura scazuta, in conditiile in care ventilatorul produce un nivel infim de zgomot.

Initial am zis ca asa ceva nu este posibil, dar pe masura ce am continuat testele (si trebuie sa mentionez ca am testat foarte multe componente folosind aceasta sursa), am observat ca acest comportament nu este o intamplare, OCZ EliteXStream fiind o sursa cu adevarat puternica, numai buna pentru testele mele zilnice. Pe parcursul celor 3 luni de teste am folosit-o  atat pentru a testa configuratii de tip Quad-SLI, 3SLI, TriFire, cat si i965, respectiv i920 pe azot, sau GTX 260, HD4890, respectiv GTX 280 racite cu azot lichid. Cu alte cuvinte, am folosit aceasta sursa pentru toate sesiunile de benching extrem si pentru toate testele pe care le-am realizat in ultimele 3 luni, si s-a comportat absolut admirabil (exceptand faptul ca mor de nervi de fiecare data cand trebuie sa introduc conectorul EPS12V in placa de baza).

Pentru mine, acest aspect este cel mai important, pentru ca putin ma intereseaza cum se comporta o sursa pe un tester sintetic, in conditii de laborator. Mult mai mult conteaza capacitatea de a face fata tuturor solicitarilor pe care le intalneste in viata reala, pe masa de teste. Si din acest punct de vedere, avem de-a face cu o sursa premium, care poate fi folosita in orice configuratie high-end, respectiv in orice platforma de teste extreme.

Comentarii

Un comentariu la: OCZ EliteXStream 1000W – test practic

  1. daniburcea85 a scris pe:

    Interesant articolul tau, se pare ca a fost un test reusit, prezentarea foarte buna. Multumesc.

Lasa-ne un comentariu: