OCZ Vertex 450 256GB Review

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 23 September, 2013.

OCZ Vertex 450 256GB

 

Seria Vertex de la OCZ este binecunoscuta printre entuziastii SSD-urilor, produsele cu acest nume fiind printre primele care ne veneau in minte atunci cand vroiam sa achizitionam un produs care nu face compromisuri in ceea ce priveste viteza. Intre timp insa, OCZ a achizitionat PLX si Indilinx si are un nou CEO, ceea ce inseamna automat si o schimbare in strategie din partea companiei americane.

Concurenta pe piata SSD-urilor a devenit din ce in ce mai acerba, concurenta dandu-se acum in preturi castig de cauza avand cei care isi fabrica singuri controllerele si / sau memoria NAND: Samsung (controller + NAND), Crucial (NAND), Intel (controller, NAND) si OCZ (controller).

La sfarsitul anului trecut OCZ a avut gata primul controller dezvoltat intern de la achizitia Indilinx, Barefoot 3 pe numele lui comercial. Acesta a stat la baza celui mai rapid SSD dezvoltat de OCZ pana in prezent, adica Vector (despre care ati putut citi aici). Dupa cum era si normal, pentru profit maxim OCZ vrea sa foloseasca controller-ul propriu si pe SSD-urile din sectorul mainstream, acolo unde se fac cu adevarat volume in vanzari.

Astfel, seria Vertex ajunsa acum mainstream primeste un nou membru: OCZ Vertex 450. Daca Vector era bazat pe controller-ul Indilinx BF3-M00 si MLC NAND 25nm de la IMFT, pentru a obtine un pret cat mai bun pentru segmentul sau Vertex 450 este bazat pe o versiune modificata a acestuia (Indilinx BF3-M10) cuplat cu MLC NAND 20nm de la Micron. Controller-ul a primit optimizari la generatorul de tact pentru un consum mai redus,i-a fost adaugat suportul pentru memorie pe 20nm si ruleaza la o frecventa mai redusa.

Desi nu-mi place sa anticipez rezultatele, doar citind specificatiile tehnice se poate intui faptul ca Vertex 450 va fi mai lent decat Vector din doua motive: frecventa de lucru mai redusa a controller-ului si trecerea de la memorie NAND 25nm la 20nm. Bine, si pretul va fi mai mic dar sa nu mai zabovim pe loc si sa trecem mai departe.

 

Intro

 

Comentarii

4 comentarii la: OCZ Vertex 450 256GB Review

 1. Arata mai mult decat bine , o recomandare de un bun procesor care sa aibe 3000+ si 7200 de rotatii imi puteti recomanda va rog?
  E binevenita chiar si o recomndare pentru un ram…
  Multumesc anticipat!

 2. vladutztg a scris pe:

  Ce este celalalt port al SSD-ului? pare a fi m-SATA…

 3. kalko a scris pe:

  @vladutztg Ar fi interesant de stiut daca sigur e m-Sata fiind multe laptopuri care il au si pe asta.

 4. Am facu update la bios si numi mai vede ssd ocz vertex 450 de loc am instalat windows pe alt hard dar degeaba

Lasa-ne un comentariu: