PC Power & Cooling Silencer MK III 600W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 16 December, 2011.


Articolul de fata reprezinta un exercitiu dificil pentru mine deoarece oscilez intre parerile personale, care in cazul de fata sunt deosebit de puternice, si analiza obiectiva a unui produs. Asa cum bine stiti, noi ne mandrim cu corectitudinea si obiectivitatea noastra, lesne de probat in conditiile in care pana acum nu tin minte sa se fi strecurat o greseala intr-un articol de-al nostru sau sa clasificam eronat un produs. Indiferent de sentimentele noastre fata de un produs, intr-un final v-am prezentat intotdeuna rezultatele testelor precum si o analiza obiectiva a produsului. Asta o sa incerc sa fac si in cazul de fata desi, asa cum spuneam, ma aflu intr-un impas.

Spun asta deoarece nu cred ca mai reprezinta pentru nimeni un secret faptul ca sunt un admirator al celor de la PC Power & Cooling. Brand legendar printre producatorii de surse, reprezentand exclusiv high-end-ul si produsele de calitate in cazul carora pretul este doar un detaliu firesc, PC Power & Cooling a oferit entuziastilor unele dintre cele mai solide surse de alimentare produse vreodata, unele dintre ele cu mult inaintea vremurilor. Cand Turbo Cool-ul de 1200W ne lasa cu gura cascata, surse din gama AX sau HCP nu erau nici macar un vis frumos in mintea inginerilor angajati la companiile producatoare, asta ca sa intelegeti mai bine ce vreau sa zic. Si faptul ca pana si in momentul de fata am o asemenea bestie pregatita pentru teste mai grele, cred ca exprima destul de clar parerea mea despre produsele celor de la PCP, precum si de cum se compara cu noile tehnologii.

Din pacate, economia dicteaza masuri nu intotdeuna indragite de fani si astfel am asistat in ultimii ani la o “normalizare” a produselor PC Power & Cooling, prin asta referindu-ma la folosirea unor platforme mai accesibile ca pret pentru cumparator, renuntandu-se treptat la exclusivismul caracteristic firmei. Mai mult decat atat, de la primul Silencer, care desi folosea o platforma Seasonic ramasese devotat principiilor PCP (fan de 80 mm dispus in partea din spate, fara cabluri modulare, etc) pana la a treia iteratie a acestui model, PC Power & Cooling Silencer MkIII, am putut asista la o importanta schimbare de strategie, noul model fiind dotat acum cu ventilator de 120 mm si cabluri modulare, iar pretul practicat fiind mult mai accesibil fata de ce puteam vedea in trecut pe o eticheta pe care scria PCP.

Din aceste motive, va trebuie sa fac un efort considerabil ca sa nu judec produsul testat astazi doar prin prisma comparatiei cu vechile valori PCP si sa incerc sa il analizez separat, in contextul pietei actuale. Va trebui sa nu ma limitez la cautarea performantei absolute, ci sa analizez raportul performanta/pret. Vremuri noi, strategii noi, pana si legendele precum PC Power & Cooling se mai schimba.

.

Comentarii

Niciun comentariu la: PC Power & Cooling Silencer MK III 600W – Test practic

Lasa-ne un comentariu: