PC Power & Cooling Silencer Mk III 1200W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 22 August, 2012.

 

A new era is upon us… Cu toate ca sursele certificate 80Plus Platinum nu mai reprezinta o noutate absoluta iar monstrii de 1.2kW si-au gasit locul pe mesele overclocker-ilor cu destui ani in urma, combinatiile intre cele doua nu au putut fi vazute prea des. Ei bine, a sosit momentul sa punem sub lupa si o astfel de sursa, mai precis PCP&C Silencer Mk III 1200W.

PCP&C se afla in urma cu cativa ani in topul preferintelor overclockerilor, in special datorita memorabilei serii Turbo Cool. Producatorul american era considerat excentric de majoritatea – deoarece se tinea cu dintii de cateva principii bine stabilite precum folosirea unui singur ventilator de 80mm sau design-ul integral cu cabluri fixe – dar nimeni nu putea contesta performante si calitatea surselor. Lucrurile s-au schimbat putin de cand compania a fost preluata de OCZ, iar produsele au devenit din ce in ce mai… mainstream. Fara indoiala au ramas surse bune, dar excentricitatea tipica PCP&C a disparut in mare parte din noile serii Silencer.

Silencer Mk III nu reprezinta intoarcerea la origini pentru americani, de fapt sursa pe care o testam astazi respecta intru totul estetica si “feeling-ul” seriei Silencer Mk III. Alaturi de mici diferente exterioare, electronica tine capul de afis pentru noua sursa: 80Plus Platinum @ 1200W, single-rail de 100A, conectivitate modulara. Ceea ce avem pe maini nu este deloc mainstream deci, dar ca sa se impuna din nou in fata concurentei noua sursa va trebui sa ofere niste performante foarte bune, pentru ca x-factor-ul a disparut…

 

 

Comentarii

8 comentarii la: PC Power & Cooling Silencer Mk III 1200W – Test practic

  1. dani a scris pe:

    “…iar GreenMe puncteaza bine la acest capitol.”- s-a copiat de la review-ul sursei anterioare, aici nu e vorba de GreenMe.

  2. Ihlades Post author a scris pe:

    Am corectat, merci. 🙂

  3. Radu a scris pe:

    Sunteti mult prea departe de cum se face o testare de sursa PC. Suntem in 2012 cand un oscilocop digital si un clampmetru nu mai sunt chiar atat de inaccesibile. Nu zic sa fie testate la fel ca la hardwaresecrets, dar un clampmetru(ptr masurare consum DC) si un osciloscop(ptr masurare zgomot sursa)(Ripple) puteati folosi.

  4. Monstru a scris pe:

    Am mai explicat odata ce si cum, poti citi aici…

    http://lab501.ro/carcase-surse/vizita-la-enermax-in-laborator-naxn-450w-revo87-850w-si-lepa-g1600-testate

  5. Radu a scris pe:

    Daca tot folositi Volcrat ex de preturi:
    VOLTCRAFT VDO-2072A 70 Mhz/1GS/s 540Euro inclusiv TVA
    VOLTCRAFT VC-605 1000A(DC) 100Euro inclusiv TVA
    Se poate folosi orice alt tip de aparate
    Pana la 300.000Euro este cale lunga…
    Cat despre sarcina artificiala se poate construi de catre orice electronist (atx dummy load) la preturi destul de accesibile, eu am facut acasa asa ceva si m-am speriat cand am vazut performantele la sursele de sub 300lei, majoritatea au 100-150W (curati restul este pe eticheta)

  6. Monstru a scris pe:

    Suna simplu dar nu este, sarcina artificiala este problema aici, avem osciloscop ceva mai bun decat ce ai zis tu mai sus (masoara Ramiro etajele de alimentare la placile video cu el), avem clamp metru Fluke, dar sunt inutile fara o sarcina artificiala construita cum trebuie (gen ce vezi in link-ul de mai sus). Nu, 5 rezistente legate la sursa nu sunt o sarcina artificiala pe care sa o folosesti in teste profi, mai bine testez practic decat asa…

  7. Radu a scris pe:

    Sarcina artificiala(Dummy load) se poate face din cateva sute de reziste de 10W (conectate paralel+serie pentru a atinge puterea necesara) dispuse pe o placa A4 sau A3 de cablaj, impreuna cu cateva vetilatoare de 12V, nu arta profi dar lucraza foarte bine. Mufele sunt problema, pe care eu le-am recuperat dupa placi de baza si HDD

  8. Radu a scris pe:

    Exemplu de calcul sarcina ptr 500W(42A/12V)
    Se folosesc 100 rezistente de 1,8ohm de 10W fiecare.
    Acestea se conecteza in serie 4 rezistente si fiecare serie se conectateaza in pararel de 25 de serii. Valoare tolala 1,8*4/25=0,288ohm (adica un consum de 42A cand sunt incarcate cu 12V)
    Legat de putere, fiecare rezistenta disipa 10W in urmatoarele conditii 20 grade temp aer si 250 grade temp corp rezistor, de acea au nevoie de ventilare fortata (cu un ventilator)

Lasa-ne un comentariu: