Antec HCP Platinum 1000W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 18 December, 2012.

Antec HCP Platinum 1000W

 

Am incheiat ultimul articol cu o dilema. Am stabilit atunci ca o sursa de 750W poate sa produca niste rezultate demne de segmentul high-end, in aproape toate aspectele. Echilibrul era restabilit insa de pret, foarte apropiat de produsele cu renume din segmentul de top al pietei. Unul dintre scopurile articolului de astazi este sa privim problema si din partea cealalta a baricadei: dar daca as face efortul financiar pana la o sursa cu adevarat de top, ce as primi in schimbul pretului cu 50% mai mare?

Subiectul testului de azi este unul dintre modelele de top produse de Antec, High Current Pro 1000W Platinum. Nu este cel mai puternic model din portofoliul producatorului american – acel statut ii revine lui HCP 1200W Gold – insa este prima sursa certificata 80Plus Platinum care vine din partea lui Antec. In baza noastra de date s-au strans deja cateva surse de 1kW ori mai mari certificate 80Plus Platinum, asa ca termenii de comparatie nu ne lipsesc. Seasonic Platinum 1000W, Enermax Platimax 1000W si PCP&C Silencer Mk III 1200W sunt celelalte nume grele cu care HCP-ul isi va disputa lupta in cadrul acestui articol.

Pretul de comercializare in Romania pentru HCP 1000W Platinum se invarte in jurul a 1300-1400RON, ceea ce o face una dintre variantele mai putin accesibile chiar si in cadrul acestui segment de top. Colac peste pupaza, concurentii s-au descurcat toti foarte bine in testele noastre, asa ca se anunta o misiune dificila pentru sursa Antec. Producatorul american are insa o vasta experienta in domeniu, asa ca, fara sa zabovim prea mult, haideti sa vedem ce ofera modelul lor de top!

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Antec HCP Platinum 1000W – Test practic

  1. Robert a scris pe:

    Sincer ma asteptam la mai mult de la aceasta sursa tinand cont de numele seriei HCP de la Antec si mai ales de constructia promitatoare, foarte ordonata si calitativa… Urmaresc aceste review-uri de mult timp si pot sa spun ca din punctul meu de vedere Seasonic detine coroana prin modelul bine-stiut. Astept cu interes un review marca lab501 pentru corsair AX760, 860i si chiar AX 760. Chiar daca din punct de vedere al puterii furnizate sunt cu o clasa mai jos fata de seasonic putem face o comparatie din punct de vedere al voltajelor.

    Si daca tot suntem la finele unui an in care am avut parte de mult “lab501”, va urez unul mai plin, cu mai mult noroc la competitii si mult spor in tot ce faceti!

Lasa-ne un comentariu: