Antec HCP Platinum 1000W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 18 December, 2012.

Analiza interioara

 

 

Ventilatorul folosit este un Delta Electronics AFB1312M, un ventilator calititativ cu rulmenti, fapt ce ajuta la o fiabilitate ridicata cu dezavantajul unui zgomot de motor mai mult sau mai putin perceptibil. Consumul maxim de 0.38A la 12V inseamna ca ventilatorul de 135mm se poate invarti atat de repede incat sa fie auzit cu usurinta, insa ma bazez pe controlul inteligent al turatiei sa evite acest scenariu.

 

 

 

Delta Electronics si-a pus amprenta si pe electronica din interior, facand echipa cu inginerii Antec pentru a proiecta aceasta sursa. Capul de afis il tin topologia LLC si conversia DC-to-DC din secundar, ambele folosite pentru a creste pe cat de mult posibil eficienta. Un alt lucru interesant de observat este “wireless PCB”-ul, numit astfel de Antec pentru ca lipsesc intru totul firele pe care suntem obisnuiti sa le vedem la interiorul unei surse. Aproape toate conexiunile electrice sunt facute prin intermediul lipiturilor pe PCB, fapt care creste, chiar daca foarte putin, si el eficienta per ansamblu.

Partea de filtrare arata si ea foarte bine, continand sase condensatori Y, doi condensatori X si doua bobine, precum si obisnuitul varistor pe baza de oxid de metal. Aceste componente au rol in a prelua varfurile de tensiune ce pot aparea in reteaua electrica protejand astfel atat sursa cat si restul componentelor alimentate iar HCP Platinum puncteaza bine la acest capitol, respectandu-si statutul de sursa high-end.

 

 

 

Alegeri bune au fost facute si in ceea ce priveste selectia componentelor, aspect crucial in obtinerea celor mai bune performante si a fiabilitatii sporite. Sursa Antec foloseste exclusiv condensatori japonezi de cea mai inalta calitate produsi de Nippon Chemi-Con. In primar se pot observa usor doi electrolitici din seria KMR de 470uF certificati pentru buna functionare la 105˚C, in timp ce secundarul este impanzit de electrolitici din seria KZE, si acestia certificati la 105˚C. Per ansamblu, avem de-a face cu o parte electronica moderna si atent construita, care promite multe in acest moment.

 

 

 

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Antec HCP Platinum 1000W – Test practic

  1. Robert a scris pe:

    Sincer ma asteptam la mai mult de la aceasta sursa tinand cont de numele seriei HCP de la Antec si mai ales de constructia promitatoare, foarte ordonata si calitativa… Urmaresc aceste review-uri de mult timp si pot sa spun ca din punctul meu de vedere Seasonic detine coroana prin modelul bine-stiut. Astept cu interes un review marca lab501 pentru corsair AX760, 860i si chiar AX 760. Chiar daca din punct de vedere al puterii furnizate sunt cu o clasa mai jos fata de seasonic putem face o comparatie din punct de vedere al voltajelor.

    Si daca tot suntem la finele unui an in care am avut parte de mult “lab501”, va urez unul mai plin, cu mai mult noroc la competitii si mult spor in tot ce faceti!

Lasa-ne un comentariu: