Antec HCP Platinum 1000W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 18 December, 2012.

Concluzii

 

Am ajuns si la finalul testelor… am putut vedea cum se descurca noua platforma dezvoltata de Antec si Delta Electronics, si trebuie spus, nu e deloc slaba! Toate acele artificii folosite in design-ul electronicii au principalul scop de a ridica eficienta cat de mult se poate. 1000W. Platinum. Asta a fost ideea, si acestea fiind spuse, stabilitatea voltajelor si rezerva de putere au fost depasite de modelele concurente.

Eficienta fiind ideea centrala cand a venit vorba de a proiecta HCP Platinum, avantajele care ies la suprafata sunt evidente: temperaturi mici si un nivel de zgomot foarte scazut. Nu avem de-a face cu vreun soi de tehnologie semi-fanless, insa cantitatea mica de caldura degajata, coroborata cu ventilatorul de calitate si controlul inteligent al turatiei inseamna ca nu veti putea auzi sursa intr-un sistem care sa o incarce fie si 50%. De aceea consider ca HCP Platinum este o sursa tocmai potrivita pentru sistemul de zi cu zi.

Legat de dezavantaje, nu pot spune ca exista vreunul de sine-statator la noul HCP. Sursa este intr-adevar completa, si ofera cam tot ce si-ar putea dori cumparatorul: putere rafinata, fara a face alte compromisuri. Problemele lui HCP Platinum nu tine direct de ea, ci se datoreaza concurentei care a reusit intr-un fel sau altul sa ofere surse cel putin la fel de bune pentru cel mult aceiasi bani. Ganditi-va la Seasonic Platinum 1000W, care ne-a impresionat prin stabilitatea voltajelor si a rezervei de putere, sau Enermax Platimax care este putin mai accesibila. De aceea imi este imposibil sa recomand HCP Platinum.

Da, este o sursa completa, echilibrata, fara vreo problema evidenta, capabila sa livreze aproape 1200W in mod stabil, fara a deranja prin zgomot sau temperatura, dar se gaseste intr-o pozitie nedorita. Vrei ceva mai mult rafinament si o stabilitate impresionanta a voltajelor, exista Seasonic Platinum. Ai nevoie de mai multa putere pentru un sistem quad-GPU? Exista Silencer Mk III 1200W (sau alti monstri chiar mai mari). Pentru orice altceva, exista cardul sursa Antec. Dar care altceva atunci cand platesti aproape 1400 de lei?

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Antec HCP Platinum 1000W – Test practic

  1. Robert a scris pe:

    Sincer ma asteptam la mai mult de la aceasta sursa tinand cont de numele seriei HCP de la Antec si mai ales de constructia promitatoare, foarte ordonata si calitativa… Urmaresc aceste review-uri de mult timp si pot sa spun ca din punctul meu de vedere Seasonic detine coroana prin modelul bine-stiut. Astept cu interes un review marca lab501 pentru corsair AX760, 860i si chiar AX 760. Chiar daca din punct de vedere al puterii furnizate sunt cu o clasa mai jos fata de seasonic putem face o comparatie din punct de vedere al voltajelor.

    Si daca tot suntem la finele unui an in care am avut parte de mult “lab501”, va urez unul mai plin, cu mai mult noroc la competitii si mult spor in tot ce faceti!

Lasa-ne un comentariu: