Fractal Design Tesla R2 1000W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 6 November, 2012.


 

Fractal Design Tesla R2 1000W

 

A trecut ceva timp de cand nu am mai aruncat o privire unei surse de 1kW+ pe LAB 501, corect? Subiectul testului de azi poate reprezinta o surpriza, pentru ca in aceasta perioada tot hype-ul este indreptat catre sursele digitale, pe care le poti monitoriza si controla chiar din software (da, acum e nevoie de driver si pentru sursa), sau cele 80Plus Platinum de 1.2kW (cum a fost PCP&C-ul). Dar ramane o categorie de utilizatori care au nevoie de putere mare, vor o electronica de calitate insa nu dispun de suficienti bani pentru a se alege cu una dintre minunile despre care vorbeam.

Aici intervine producatorul suedez Fractal Design, care ne propune o solutie interesanta, sub numele de Tesla R2: 1000W cu eficienta de nivel 80Plus Gold, single-rail, la un pret accesibil. Minusuri exista, bineinteles, in comparatie cu alternativele mai costisitoare, dar pentru cine vrea o sursa de alimentare de calitate care sa nu rupa gura targului (si buzunarul in acelasi timp), Tesla R2 s-ar putea dovedi o alegere interesanta.

Dac-am fi vorbit acum un an despre o sursa de 1kW capabila de eficienta 80Plus Gold, atunci cu siguranta ne-am fi referit la un model de top. Dar tehnologia evolueaza si piata sufera transformari, de aceea Tesla R2 a ajuns mainstream-ul surselor de 1kW daca doriti. Cat de bun este acest “mainstream”? Din acest motiv sunt aici si scriu articolul… haideti sa vedem!

 

 

Comentarii

5 comentarii la: Fractal Design Tesla R2 1000W – Test practic

 1. dani a scris pe:

  Condensatorii din primar banuiesc ca sunt in paralel din moment ce sunt la 400V. Multi producatori merg pe varianta in serie, 2x200V.

 2. Ihlades Post author a scris pe:

  Mai mult ca sigur sunt in paralel aici. In majoritatea surselor am vazut adoptata aceasta solutie, a electroliticilor legati in paralel pentru o capacitate mai mare.

 3. Am citit multe lucruri bune despre cei de la Fractal Design in reviste de specialitate, cred ca vom auzi mai des despre produsele lor in urmatorii ani.

 4. Am un prieten care mi-a spus ca a trecut pe o sursa de 120 V, cum a redus asa de mult consumul numai el stie…
  Pana la cat poate fi redus consumul unui pc fara a intervi neplacerile,problemele?

 5. Dreamcatcher a scris pe:

  @Vanina No comment!Mi-ai descretit fruntea:D.

Lasa-ne un comentariu: