Fractal Design Tesla R2 1000W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 6 November, 2012.


 

Analiza exterioara

 

In stilul caracteristic Fractal Design, chiar si cutia trebuia sa fie diferita. Pur si simplu nu le place sa faca lucrurile in acelasi fel cu restul lumii, mai ales cand vine vorba de design. Cutia propriu-zisa este cea alba si nu contine in afara de emblema producatorului nicio informatie; este alba, alba, alba. Toate specificatiile si caracteristicile sunt inscrise insa pe cartonul negru care o inveleste.

Un detaliu placut este faptul ca ambalajul este dotat si cu un maner de plastic pentru facilitarea transportului. In pachet intra pe langa sursa si cablul de alimentare, suruburile de prindere, trei cureluse de tip velcro si inca cateva zip-ties, deci cam tot ce ar trebui sa primim cu o sursa.

 

 

 

 

Design-ul “putin altfel” este prezent si in cazul sursei propriu-zise, prin ventilatorul alb care contrasteaza puternic cu restul carcasei, vopsita negru mat. Muchiile sub un unghi ajuta cu siguranta la definirea personalitatii acestei surse, care poate fi recunoscuta usor intr-o multime de paralelipide dreptunghice si zic eu ca are un aspect foarte prezentabil, lucrul care ii va interesa pe cei din comunitatea de modding. Marele dezavantaj il reprezinta cablurile fixe, si pentru ca vorbim de o sursa de 1000W, ele sunt multe ca numar iar dezavantajul este cu atat mai mare.

 

 

 

Pe una dintre fetele laterale ale sursei se gaseste eticheta cu specificatiile electrice, in linie cu ce ne-am fi putut astepta de la o astfel de sursa. Pe partea de +12v avem de-a face cu un singur rail capabil de 80A, astfel ca orice grija in legatura cu repartizarea sarcinii va disparea. Rail-urile de +3.3 si +5v sunt cotate la 20A fiecare, iar luand in considerare faptul ca in sistemele moderne principalii consumatori se alimenteaza de la +12v acestea vor fi mai mult decat suficiente.

 

 

 

 

 

Comentarii

5 comentarii la: Fractal Design Tesla R2 1000W – Test practic

 1. dani a scris pe:

  Condensatorii din primar banuiesc ca sunt in paralel din moment ce sunt la 400V. Multi producatori merg pe varianta in serie, 2x200V.

 2. Ihlades Post author a scris pe:

  Mai mult ca sigur sunt in paralel aici. In majoritatea surselor am vazut adoptata aceasta solutie, a electroliticilor legati in paralel pentru o capacitate mai mare.

 3. Am citit multe lucruri bune despre cei de la Fractal Design in reviste de specialitate, cred ca vom auzi mai des despre produsele lor in urmatorii ani.

 4. Am un prieten care mi-a spus ca a trecut pe o sursa de 120 V, cum a redus asa de mult consumul numai el stie…
  Pana la cat poate fi redus consumul unui pc fara a intervi neplacerile,problemele?

 5. Dreamcatcher a scris pe:

  @Vanina No comment!Mi-ai descretit fruntea:D.

Lasa-ne un comentariu: