Fractal Design Tesla R2 1000W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 6 November, 2012.


 

Rezultate

 

 

Totul se rezuma la rezultate in cele din urma, nu? Si sursa Fractal Design nu dezamageste deloc in acest sens. Pe parcursul testelor pur si simplu nu am dat peste nicio problema majora: tensiunile livrate au fost stabile, rezerva de putere poate fi usor de depistat iar nivelul de zgomot a fost foarte bun in idle. In load ventilatorul incerca sa isi faca treaba cat mai bine, asa ca aerul miscat putea fi auzit usor, beneficiul constand in temperaturi mai mult decat satisfacatoare.

Stabilitatea tensiunilor a fost foarte buna, desi cu o clasa sub excelentul Seasonic Platinum. Voltajul pe rail-ul de +12v masurat la alimentarea placilor video a scazut cu numai 1.3 procente, de la 12.12V la 11.96V, in conditiile in care sarcina a crescut de la circa 150W pana la 1250W. Pana sa intre OCP-ul in functiune, chiar imi imaginam cum sursa ma intreaba “haide, doar atata poti?”, dar uite ca am bagat-o si pe asta in protectie. 😉

La celelalte puncte de masurare tensiunile nu au scazut nici macar atat, pentru ca principalii consumatori sunt intr-adevar placile video in cazul platformei noastre de test. La alimentarea procesorului, de exemplu, variatia a fost de numai 0.41%, si vorbim totusi despre un i7 3960X in full load. Tensiunea pe rail-ul de +5v ne arata beneficiile tehnologiei DC-to-DC ramanand cvasi-constanta pe parcursul testelor. Chiar daca sarcina pe linia de +5v nu este deloc mare, ma bucur ca totul este in regula si la acest capitol.

 

Comentarii

5 comentarii la: Fractal Design Tesla R2 1000W – Test practic

 1. dani a scris pe:

  Condensatorii din primar banuiesc ca sunt in paralel din moment ce sunt la 400V. Multi producatori merg pe varianta in serie, 2x200V.

 2. Ihlades Post author a scris pe:

  Mai mult ca sigur sunt in paralel aici. In majoritatea surselor am vazut adoptata aceasta solutie, a electroliticilor legati in paralel pentru o capacitate mai mare.

 3. Am citit multe lucruri bune despre cei de la Fractal Design in reviste de specialitate, cred ca vom auzi mai des despre produsele lor in urmatorii ani.

 4. Am un prieten care mi-a spus ca a trecut pe o sursa de 120 V, cum a redus asa de mult consumul numai el stie…
  Pana la cat poate fi redus consumul unui pc fara a intervi neplacerile,problemele?

 5. Dreamcatcher a scris pe:

  @Vanina No comment!Mi-ai descretit fruntea:D.

Lasa-ne un comentariu: