Fractal Design Tesla R2 1000W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 6 November, 2012.


 

Analiza interioara

 

 

Ventilatorul de 135mm care are rolul de a scapa de aerul cald din interiorul carcasei este branduit de Fractal Design, insa nu am putut gasi mai multe detalii despre el. Consumul de 0.45A si testele practice mi-au aratat insa ca solutia este suficient de silentioasa, cu toate ca un subtil zgomot de motor caracteristic lagarelor cu rulmenti a fost prezent.

 

 

 

Tesla R2 nu este o sursa de dimensiuni mari, nici macar in varianta de 1000W, asa ca spatiul interior a reprezentat un lux nepermis pentru inginerii proiectanti. Niciun centimetru patrat nu a scapat nefolosit in aceasta sursa, cu toate ca dimensiunile radiatoarelor nu sunt chiar atat de mari pe cat ne-am fi asteptat la un sursa ce poate livra mai bine de un kilowatt. Ramane de vazut daca nu cumva vor aparea probleme de stabilitate la incarcari mari datorita inghesuirii componentelor si a radiatoarelor modeste ca si dimensiuni.

Partea de filtrare arata bine, continand patru condensatori Y, doi condensatori X si doua bobine, precum si obisnuitul varistor pe baza de oxid de metal. Aceste componente au rol in a prelua varfurile de tensiune ce pot aparea in reteaua electrica protejand astfel atat sursa cat si restul componentelor alimentate iar sursa Fractal Design puncteaza bine la acest capitol, nu mi-ar fi placut sa fie facute economii in aceasta privinta.

 

 

 

Dupa cum spuneam in introducere, Fractal Design nu a urmarit sa plaseze noua sursa in varful pietei, ci mai degraba sa ofere un raport pret/performanta cat mai convenabil pentru utilizatorii care au nevoie de o sursa atat de puternica. Selectia componentelor tradeaza scopul, pentru ca nu avem de-a face cu cele mai scumpe componente ca in cazul surselor premium. Condensatorii electrolitici, de exemplu, atat cei din primar cat si cei din secundar, vin din Taiwan si sunt produsi de Teapo.

 

 

 

Comentarii

5 comentarii la: Fractal Design Tesla R2 1000W – Test practic

 1. dani a scris pe:

  Condensatorii din primar banuiesc ca sunt in paralel din moment ce sunt la 400V. Multi producatori merg pe varianta in serie, 2x200V.

 2. Ihlades Post author a scris pe:

  Mai mult ca sigur sunt in paralel aici. In majoritatea surselor am vazut adoptata aceasta solutie, a electroliticilor legati in paralel pentru o capacitate mai mare.

 3. Am citit multe lucruri bune despre cei de la Fractal Design in reviste de specialitate, cred ca vom auzi mai des despre produsele lor in urmatorii ani.

 4. Am un prieten care mi-a spus ca a trecut pe o sursa de 120 V, cum a redus asa de mult consumul numai el stie…
  Pana la cat poate fi redus consumul unui pc fara a intervi neplacerile,problemele?

 5. Dreamcatcher a scris pe:

  @Vanina No comment!Mi-ai descretit fruntea:D.

Lasa-ne un comentariu: