Fractal Design Tesla R2 1000W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 6 November, 2012.


 

Concluzii

 

Inca o sursa, inca un articol, inca o concluzie. De data aceasta nu e deloc greu sa tragem linie, pentru ca e suficient de clar ce face bine aceasta sursa si ce lipsuri are. Mai complicat va fi pentru cei care o iau in considerare sa puna plusurile si minusurile in balanta si sa ia decizia finala. In principiu nu cred ca Tesla R2 este o alegere proasta daca intr-adevar e nevoie de 1kW de putere.

Incepand cu performanta demonstrata pe parcursul testelor, nu pot gasi un singur lucru de reprosat sursei Fractal Design. Tensiunile livrate sunt stabile, foarte stabile as putea spune, iar rezerva de putere este evidenta: Tesla R2 a putut sustine in mod stabil o incarcare cu 250W peste specificatiile de pe eticheta. Chiar si nivelul de zgomot este suficient de bun in idle, cu toate ca nu vorbim despre o solutie fanless, asa cum se poate intalni pe un numar din ce in ce mai mare de surse high-end. Totusi, sa nu uitam ce target are sursa de fata.

La capitolul minusuri intra in primul rand folosirea exclusiva a cablurilor fixe. In cele mai multe cazuri nu sunt avocatul cablurilor modulare, iar in cazul surselor de 400W – 600W, acest aspect se afla undeva la sfarsitul listei pentru mine, dar atunci cand vorbim despre o sursa de 1kW sau mai mult vorbim si despre multe… foarte multe cabluri. Va fi nevoie de o carcasa foarte generoasa cu spatiul interior ca sa nu fiti nevoiti sa le lasati atarnand inestetic. Chiar si in cazul folosirii unui bench-table e usor sa te incurci in mai bine de 10 cabluri diferita.

Concluzia e simpla, Fractal Design Tesla R2 este o sursa de calitate, cu performante electrice foarte bune, nivel de zgomot si temperaturi satisfacatoare dar a carei functionalitate este serios afectata de cablurile fixe. Poate ca pe modelele cu puteri mai mici, si implicit mai putine cabluri, nu as mai putea puncta niciun punct negativ serios, dat fiind un pret corect. Rezumand, Tesla R2 este eternul vicecampion, daca imi permit sa spun asa, pentru ca se descurca foarte bine la orice capitol, insa nu cel mai bine. Daca pretul va fi unul corect, eu as fi mai mult decat fericit si cu un vicecampion totusi…

 

 

Comentarii

5 comentarii la: Fractal Design Tesla R2 1000W – Test practic

 1. dani a scris pe:

  Condensatorii din primar banuiesc ca sunt in paralel din moment ce sunt la 400V. Multi producatori merg pe varianta in serie, 2x200V.

 2. Ihlades Post author a scris pe:

  Mai mult ca sigur sunt in paralel aici. In majoritatea surselor am vazut adoptata aceasta solutie, a electroliticilor legati in paralel pentru o capacitate mai mare.

 3. Am citit multe lucruri bune despre cei de la Fractal Design in reviste de specialitate, cred ca vom auzi mai des despre produsele lor in urmatorii ani.

 4. Am un prieten care mi-a spus ca a trecut pe o sursa de 120 V, cum a redus asa de mult consumul numai el stie…
  Pana la cat poate fi redus consumul unui pc fara a intervi neplacerile,problemele?

 5. Dreamcatcher a scris pe:

  @Vanina No comment!Mi-ai descretit fruntea:D.

Lasa-ne un comentariu: