Antec HCP Platinum 1000W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 18 December, 2012.

Analiza exterioara

 

Se pare ca tema coloristica aleasa si emblemele de pe fata cutiei nu ne lasa niciun dubiu in legatura cu eficienta sursei. Nivelul maxim, de 94%, o certifica pentru categoria 80Plus Platinum, motiv pentru care a fost ales argintiul lucios si toate acele logo-uri din partea de sus. Argintiul este asezonat cu negru si galben, care va fi tema recurenta in cazul lui HCP Platinum. Ca sa justifice economiile de pana la 25%, cei de la Antec au inclus un tabel care compara trei nivele de eficienta – 65%, 80% si 92% – in utilizare 24/7, timp de 365 de zile. Greu de crezut ca va face cineva trecerea de la prima la ultima, insa tabelul ii poate ajuta pe cei care nu stiu ce inseamna eficienta transformarii AC-DC. Pe aceeasi latura se gaseste si numarul conectorilor de fiecare tip: unul cu 24 de pini, doua pentru alimentarea procesorului (unul cu 4+4 pini si altul cu 8 pini), sase conectori PCI-Express cu 6+2 pini, sase conectori Molex, sase SATA si, in caz de nevoie, unul pentru unitatea floppy.

Accesoriile incluse in pachet sunt cele obisnuite pentru orice sursa. Ele includ cablul de alimentare, manualul de utilizare, suruburile de prindere si doua cureluse de tip velcro care sa faciliteze wire-management-ul. Impreuna cu acestea vine si punguta cu cabluri modulare (11 la numar), enumerate mai sus, asa ca bundle-ul este complet. Nu exista nici un device cum a fost cazul la Thortech Tunderbolt Plus, care sa furnizeze date despre parametrii de functionare, sau mai multe zip-ties, dar avand de a face cu o sursa complet modulara nu vad cum ultima ar fi o problema.

 

 

 

 

 

Nu mai avem de a face cu o constructie inovativa, cum am vazut in ultimul review, inginerii de la Antec alegand layout-ul clasic al unei sursei. La prima vedere design-ul poate sa para neinteresant, dar detaliile galbene si argintii folosite moderat au dus, in opinia mea, la obtinerea unui aspect minimalist si elegant in acelasi timp. In partea din fata se gasesc conectorii pentru cabluri, la fiecare fiind notat care rail de +12v il alimenteaza. Chiar daca eu personal prefer solutiile single-rail, si aceasta mi se pare a fi o solutie buna pentru a evita supraincarcarea unui singur rail.

HCP Platinum este construita foarte solid, iar materialele alese sunt de calitate, fapt care ii ofera o greutate si o rigiditate sporita. Singurul minus din aceasta perspectiva o reprezinta sleeving-ul cablurilor care este destul de rar si se termina destul de departe de conectori, atat la capatul care intra in sursa cat si la celalalt. Asta inseamna ca daca vreti un Million Dollar PC va trebui sa schimbati sleeve-ul. Noroc ca e o sursa complet modulara, corect?

 

 

 

 

 

Pe partea de jos a sursei se gaseste eticheta cu specificatiile electrice, in linie cu ce ne-am fi putut astepta de la o astfel de sursa. Pe partea de +12v avem de-a face cu patru rail-uri distincte capabil de 40A fiecare, sau 83.3A cumulat. Repartizarea sarcinii nu ar trebui sa fie o problema in cele mai multe cazuri, dar este cel mai bine ca ea sa fie impartita in mod egal pe cele patru rail-uri. Rail-urile de +3.3 si +5v sunt cotate la 25A fiecare, iar luand in considerare faptul ca in sistemele moderne principalii consumatori se alimenteaza de la +12v acestea vor fi mai mult decat suficiente.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Antec HCP Platinum 1000W – Test practic

  1. Robert a scris pe:

    Sincer ma asteptam la mai mult de la aceasta sursa tinand cont de numele seriei HCP de la Antec si mai ales de constructia promitatoare, foarte ordonata si calitativa… Urmaresc aceste review-uri de mult timp si pot sa spun ca din punctul meu de vedere Seasonic detine coroana prin modelul bine-stiut. Astept cu interes un review marca lab501 pentru corsair AX760, 860i si chiar AX 760. Chiar daca din punct de vedere al puterii furnizate sunt cu o clasa mai jos fata de seasonic putem face o comparatie din punct de vedere al voltajelor.

    Si daca tot suntem la finele unui an in care am avut parte de mult “lab501”, va urez unul mai plin, cu mai mult noroc la competitii si mult spor in tot ce faceti!

Lasa-ne un comentariu: