Antec HCP Platinum 1000W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 18 December, 2012.

Rezultate

 

 

Ce dificila a ajuns lupta la top… din tabelul de mai sus rezulta imediat ca Antec HCP Platinum este o sursa de top, si totusi nu reuseste sa iasa in evidenta cu nimic. Stabilitatea voltajelor este foarte buna, variata maxima (inregistrata la alimentarea placilor video) fiind de numai 1.38%. Valoarea tensiunii respective a scazut de la 12.28v la 12.11, o valoare mai mult decat acceptabila care se reflecta in stabilitatea platformei alimentate. Tensiunile ridicate la incarcari mici sunt caracteristici tuturor rail-urilor de +12v se pare, in idle inregistrand valori de circa 12.3v.

Chiar daca platforma de test presupune o sarcina distribuita preponderent pe rail-urile de +12v, beneficiile tehnologiei DC-to-DC se observa prin intermediul stabilitatii rail-ului de +5v. Variatia acestuia este infima si nu va prezenta o problema nici in cazul in care se alimenteaza un numar ridicat de hard-disk-uri, de exemplu.

Reusind sa livreze aproape 200W peste puterea nominala, este limpede ca HCP Platinum dispune de o rezerva sanatoasa de putere. Chiar daca sursa este incarcata la maxim, aceasta rezerva de putere inseamna ca stresul componentelor electrice nu este atat de ridicat incat sa apara probleme de fiabilitate. Temperaturile scazute si nivelul scazut de zgomot pana la incarcari medii intaresc aceasta concluzie.

 

Comentarii

Un comentariu la: Antec HCP Platinum 1000W – Test practic

  1. Robert a scris pe:

    Sincer ma asteptam la mai mult de la aceasta sursa tinand cont de numele seriei HCP de la Antec si mai ales de constructia promitatoare, foarte ordonata si calitativa… Urmaresc aceste review-uri de mult timp si pot sa spun ca din punctul meu de vedere Seasonic detine coroana prin modelul bine-stiut. Astept cu interes un review marca lab501 pentru corsair AX760, 860i si chiar AX 760. Chiar daca din punct de vedere al puterii furnizate sunt cu o clasa mai jos fata de seasonic putem face o comparatie din punct de vedere al voltajelor.

    Si daca tot suntem la finele unui an in care am avut parte de mult “lab501”, va urez unul mai plin, cu mai mult noroc la competitii si mult spor in tot ce faceti!

Lasa-ne un comentariu: