Antec HCP-850 850W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 31 October, 2011.


Parca nu am mai scris un articol despre surse de ceva vreme, nu este asa ? Glumesc, desigur, vara “plina” de lansari ne-a lasat destul timp si pentru componente mai putin excitante decat placile video si procesoarele care ne infierbanta mintile tuturor. Lansarea lui Bulldozer ne-a lasat un gust amar, lansarea lui Sandy Bridge-E este la cateva saptamani distanta, IDF-ul si MOA s-au terminat, asa ca m-am gandit sa ne intoarcem la treaba si sa terminam lista lucrurilor “de facut” care s-au strans peste vara. Si pe primele locuri pe lista se afla Antec HCP-850, o sursa de 850W din seria High Current Pro a celor de la Antec, cu alte cuvinte high-end-ul cunoscutului producator.

Am ales modelul de 850W pentru acest test deoarece reprezinta din punctul meu de vedere un “sweet-spot” pentru majoritatea pasionatilor, mai precis ofera suficienta putere incat sa poata sustine un sistem high-end de ultima generatie dotat cu doua placi video high-end, dar are un pret mult mai accesibil decat in cazul variantelor de peste 1000W care, sa recunoastem, sunt utile doar in cazul celor mai extremi dintre voi si de obicei nu in cadrul sistemului pe care il utilizati zilnic, ca sa nu mai vorbim de pret.

Evident, suntem in continuare fideli politicii noastre de teste practice (teste sintetice in conditii de laborator puteti gasi pe nenumarate site-uri de profil specializate in asa ceva) si prin urmare am montat HCP-ul intr-un sistem foarte puternic, ca sa nu mai spun foarte gurmand, am dat drumul la “robinet” (a se citi voltaj) si am impins la limita bijuteria celor de la Antec. Pana unde am putut ajunge (si credeti-ma, am ajuns mult mai departe decat ne asteptam) puteti afla din paginile acestui articol.

.

Comentarii

6 comentarii la: Antec HCP-850 850W – Test practic

 1. Robert a scris pe:

  Se stie ca placile video ATI 6990 sunt foarte galagioase mai ales overclockate. Comparativ cu acestea cum e zgomotul acestei surse? Foarte bun review-ul!

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Evident, sursa produce infinit mai putin zgomot decat placile video.

 3. ferdasyn a scris pe:

  “in timp ce tensiunile furnizate de sursa au fost monitorizate cu un multimetru Voltcraft VC-10.”

  noob question dar chiar sint foarte curios:
  Cum anume s-au facut acele citiri mai precis unde s-a legat multimetrul.
  Si eu as vrea sa testez cu un multimetru tensiunile sursei mele pentru ca in bios ma pacaleste ca pe rail ul de 12V as avea un halucinant 11.704v. Sursa e un Corsair HX 1050w si chiar nu cred sa subvolteze in halul asta railul de 12V(mai ales ca sursa e single rail).
  Placa de baza e un Biostar TP45HP
  Cordial,
  ferdasyn

 4. Multimetrul a fost legat la MOLEX, la mufa EPS sau la mufele PCI-Express cu 6 sau 8 pini.

 5. daniel a scris pe:

  sau sint placi de baza cu borne pentru masurat tensiuni inclusiv la proc, rami, … de la asus cred …

 6. Intr-adevar dar cel mai bine e sa masori tensiunea la bornele sursei pentru a micsora procentul de eroare

Lasa-ne un comentariu: