Antec HCP-850 850W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 31 October, 2011.

.

Antec HCP-850 ca dealtfel toata familia HCP, foloseste un model nou de ventilator de la ADDA cu control PWM, doi rulmenti si rating “Ultra High Speed”, clasificare ce in viziunea celor de la ADDA inseamna ca nu depaseste cu mult 2000 rpm la nevoie.

Electronica e o platforma high-end fabricata de Delta Electronics in care aparent nu s-a facut rabat de la nimic: filtrul de separatie retea / tranzienti e foarte solid si complex, PFC-ul activ foloseste 3 tranzistori iar condensatorii sunt de cea mai buna calitate – electrolitici Rubycon si solizi Nippon-Chemicon. Datorita eficientei foarte bune partile de putere disipa asa de putina caldura incat si-au permis sa foloseasca un radiator minuscul pentru partea de comutatie (primar), iar partea secundara nici macar nu necesita racire: sursa de 3.3V si 5V e separata pe un PCB iar partea de redresare pentru +12V e facuta de 6 mosfeti lipiti pe spatele PCB-ului principal si transfera o fractiune mica de caldura direct catre carcasa sursei.

Un ventilator ce atinge 2200 rpm intr-o sursa ce aproape ca nu are radiatoare ni se pare o solutie oarecum ciudata, din punct de vedere al balansului intre zgomot si putere oferita ar fi fost mult mai eficient o conceptie cu radiatoare mai consistente si un ventilator mai cuminte. Daca insa acesta face fata fara sa atinga turatii mari si sa fie deranjant dar sa mentina o racire pe masura vom vedea mai departe in testul practic, despre care deja sunt foarte curios.

Comentarii

6 comentarii la: Antec HCP-850 850W – Test practic

  1. Robert a scris pe:

    Se stie ca placile video ATI 6990 sunt foarte galagioase mai ales overclockate. Comparativ cu acestea cum e zgomotul acestei surse? Foarte bun review-ul!

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Evident, sursa produce infinit mai putin zgomot decat placile video.

  3. ferdasyn a scris pe:

    “in timp ce tensiunile furnizate de sursa au fost monitorizate cu un multimetru Voltcraft VC-10.”

    noob question dar chiar sint foarte curios:
    Cum anume s-au facut acele citiri mai precis unde s-a legat multimetrul.
    Si eu as vrea sa testez cu un multimetru tensiunile sursei mele pentru ca in bios ma pacaleste ca pe rail ul de 12V as avea un halucinant 11.704v. Sursa e un Corsair HX 1050w si chiar nu cred sa subvolteze in halul asta railul de 12V(mai ales ca sursa e single rail).
    Placa de baza e un Biostar TP45HP
    Cordial,
    ferdasyn

  4. Multimetrul a fost legat la MOLEX, la mufa EPS sau la mufele PCI-Express cu 6 sau 8 pini.

  5. daniel a scris pe:

    sau sint placi de baza cu borne pentru masurat tensiuni inclusiv la proc, rami, … de la asus cred …

  6. Intr-adevar dar cel mai bine e sa masori tensiunea la bornele sursei pentru a micsora procentul de eroare

Lasa-ne un comentariu: