Antec HCP-850 850W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 31 October, 2011.



.
Antec HCP-850 este cu adevarat o sursa de calitate, aceasta reusind sa faca fata monstruozitatii de sistem folosit de noi fara nici cea mai mica problema. Pe toate rail-urile, fluctuatia voltajelor a fost extrem de mica (maxim 0,26v in cazul frecventelor stock, respectiv maxim 0,39v in cazul setului de frecvente overclockate), sursa facand fata fara nici un fel de problema celor doua situatii folosite pentru testul de fata. Mai mult decat atat, HCP-850 a functionat absolut impecabil chiar si atunci cand consumul sistemului a ajuns la 1111W, adica mai mult cu 261W decat puterea inscrisa pe eticheta. Am fost atat de impresionanti de acest comportament incat am si filmat acest test, pentru a va forma mai usor o idee despre ce este capabila HCP-850. Am reusit sa bagam sursa in protectie in momentul in care consumul a atins valoarea de 1292W trasi din priza (~1188W consumati de sistem), ceea ce este de asemenea foarte impresionant pentru o sursa de 850W.

Din punct de vedere al silentiozitatii, HCP-850 este foarte silentioasa atunci cand consumul este mai mic de 500W, zgomotul ventilatorului devenind sesizabil peste aceasta valoare. Peste 900W ventilatorul incepe sa devina galagios, iar peste 1100W deja avem de-a face cu un mic uaragan, pe deplin justificabil daca stam sa ne gandim la faptul ca teoretic sursa nici nu ar trebui sa faca fata unui asemenea consum. Personal sunt incantat de acest comportament, deoarece sistemul este silentios in idle sau atunci cand consumul nu depaseste 500 W, iar atunci cand consumul depaseste aceasta valoare, deja este clar faptul ca nu sursa va fi cea mai zgomotoasa componenta din sistem, deci plaja de functionare a ventilatorului PWM a fost calibrata perfect de catre cei de la Antec.

Singurele doua aspecte pe care as putea sa le reprosez acestui produs ar fi faptul ca sursa se incalzeste pronuntat in cazul in care consumul depaseste 500 W si deasemenea, este oarecum pretentioasa in legatura cu modul in care sunt conectate rail-urile la consumatorii de 12 V; in practica, noi am obtinut acest comportament folosind rail-urile 3 si 4 pentru a alimenta placile video. Orice alta combinatie nu permitea un atingerea unui consum mai mare de 850-900 W (ceea ce oricum onoreaza inscriptia de pe eticheta). Deci in cazul in care va cumparati o asemenea sursa, ar fi indicat sa folositi aceeasi combinatie de rail-uri pentru placa/placile video, pentru a beneficia de un comportament similar celui din testul nostru.

.

Comentarii

6 comentarii la: Antec HCP-850 850W – Test practic

  1. Robert a scris pe:

    Se stie ca placile video ATI 6990 sunt foarte galagioase mai ales overclockate. Comparativ cu acestea cum e zgomotul acestei surse? Foarte bun review-ul!

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Evident, sursa produce infinit mai putin zgomot decat placile video.

  3. ferdasyn a scris pe:

    “in timp ce tensiunile furnizate de sursa au fost monitorizate cu un multimetru Voltcraft VC-10.”

    noob question dar chiar sint foarte curios:
    Cum anume s-au facut acele citiri mai precis unde s-a legat multimetrul.
    Si eu as vrea sa testez cu un multimetru tensiunile sursei mele pentru ca in bios ma pacaleste ca pe rail ul de 12V as avea un halucinant 11.704v. Sursa e un Corsair HX 1050w si chiar nu cred sa subvolteze in halul asta railul de 12V(mai ales ca sursa e single rail).
    Placa de baza e un Biostar TP45HP
    Cordial,
    ferdasyn

  4. Multimetrul a fost legat la MOLEX, la mufa EPS sau la mufele PCI-Express cu 6 sau 8 pini.

  5. daniel a scris pe:

    sau sint placi de baza cu borne pentru masurat tensiuni inclusiv la proc, rami, … de la asus cred …

  6. Intr-adevar dar cel mai bine e sa masori tensiunea la bornele sursei pentru a micsora procentul de eroare

Lasa-ne un comentariu: