PC Power & Cooling Silencer Mk III 1200W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 22 August, 2012.

 

Concluzii

 

Ay, ay, ay, PCP&C, ce imi faceti voi mie… Ati lansat o sursa foarte buna din aproape toate punctele de vedere. In afara de temperaturile cam mari obtinute nu pot sa spun nimic rau despre Silencer Mk III, versiunea de 1200W. Chiar si acele temperaturi sunt obtinute in full-load si nu cred ca vor fi atinse prea des; tineti minte ca Prime95 + Furmark inseamna un consum mult mai mare decat se va obtine in jocuri.

Stabilitatea voltajelor, si implicit a intregului sistem, a fost excelenta pe toata durata testelor. De la 50W pana la OCP-ul care intra in actiune la 1350W consum DC sistemul nu a prezentat nici cel mai mic semn de instabilitate, iar acesta este primul lucru pe care trebuie sa il ofere o sursa din punctul meu de vedere. Al doilea lucru pe care trebuie sa il ofere este un nivel in plus de protectie fata de variatia tensiunilor din reteaua electrica, iar cei de la PCP&C stiu ca in cazul unei surse high-end o scapare in aceasta privinta ar fi fost catastrofala asa ca Silencer Mk III nu dezamageste. Chiar si nivelul de zgomot reprezinta un mare plus pentru aceasta sursa de 1.2kW: ganditi-va ca nici nu o veti putea auzi pana la 600W, adica in timpul browsing-ului sau al vizionarii filmelor.

Singura problema pentru PCP&C o reprezinta concurenta. Seasonic Platinum, desi plasata cu 200W mai jos, este capabila sa furnizeze aceeasi putere (desi nimeni nu garanteaza mai mult de 1000W) in timp ce stabilitatea voltajelor este chiar mai buna. Iar din tabara Corsair se aude o soapta: AX1200i… dar despre ea ne vom pronunta in viitorul apropiat. In concluzie, PCP&C Silencer Mk III este o sursa excelenta din toate punctele de vedere, atata tot ca nu se poate detasa clar de adversari. Daca, insa, cautati o sursa alba this is the one to get…

 

 

Comentarii

8 comentarii la: PC Power & Cooling Silencer Mk III 1200W – Test practic

  1. dani a scris pe:

    “…iar GreenMe puncteaza bine la acest capitol.”- s-a copiat de la review-ul sursei anterioare, aici nu e vorba de GreenMe.

  2. Ihlades Post author a scris pe:

    Am corectat, merci. 🙂

  3. Radu a scris pe:

    Sunteti mult prea departe de cum se face o testare de sursa PC. Suntem in 2012 cand un oscilocop digital si un clampmetru nu mai sunt chiar atat de inaccesibile. Nu zic sa fie testate la fel ca la hardwaresecrets, dar un clampmetru(ptr masurare consum DC) si un osciloscop(ptr masurare zgomot sursa)(Ripple) puteati folosi.

  4. Monstru a scris pe:

    Am mai explicat odata ce si cum, poti citi aici…

    http://lab501.ro/carcase-surse/vizita-la-enermax-in-laborator-naxn-450w-revo87-850w-si-lepa-g1600-testate

  5. Radu a scris pe:

    Daca tot folositi Volcrat ex de preturi:
    VOLTCRAFT VDO-2072A 70 Mhz/1GS/s 540Euro inclusiv TVA
    VOLTCRAFT VC-605 1000A(DC) 100Euro inclusiv TVA
    Se poate folosi orice alt tip de aparate
    Pana la 300.000Euro este cale lunga…
    Cat despre sarcina artificiala se poate construi de catre orice electronist (atx dummy load) la preturi destul de accesibile, eu am facut acasa asa ceva si m-am speriat cand am vazut performantele la sursele de sub 300lei, majoritatea au 100-150W (curati restul este pe eticheta)

  6. Monstru a scris pe:

    Suna simplu dar nu este, sarcina artificiala este problema aici, avem osciloscop ceva mai bun decat ce ai zis tu mai sus (masoara Ramiro etajele de alimentare la placile video cu el), avem clamp metru Fluke, dar sunt inutile fara o sarcina artificiala construita cum trebuie (gen ce vezi in link-ul de mai sus). Nu, 5 rezistente legate la sursa nu sunt o sarcina artificiala pe care sa o folosesti in teste profi, mai bine testez practic decat asa…

  7. Radu a scris pe:

    Sarcina artificiala(Dummy load) se poate face din cateva sute de reziste de 10W (conectate paralel+serie pentru a atinge puterea necesara) dispuse pe o placa A4 sau A3 de cablaj, impreuna cu cateva vetilatoare de 12V, nu arta profi dar lucraza foarte bine. Mufele sunt problema, pe care eu le-am recuperat dupa placi de baza si HDD

  8. Radu a scris pe:

    Exemplu de calcul sarcina ptr 500W(42A/12V)
    Se folosesc 100 rezistente de 1,8ohm de 10W fiecare.
    Acestea se conecteza in serie 4 rezistente si fiecare serie se conectateaza in pararel de 25 de serii. Valoare tolala 1,8*4/25=0,288ohm (adica un consum de 42A cand sunt incarcate cu 12V)
    Legat de putere, fiecare rezistenta disipa 10W in urmatoarele conditii 20 grade temp aer si 250 grade temp corp rezistor, de acea au nevoie de ventilare fortata (cu un ventilator)

Lasa-ne un comentariu: