Prezentare – Be Quiet! Silent Base 802 Window

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 1 February, 2021.

Analiza exterioara

 
Be quiet Silent Base 802 Window este un mid-tower versatil, care se adapteaza preferintelor utilizatorilor cu usurinta prin cele doua panouri incluse in pachetul de accesorii. Asadar, in functie de cerinta, acesta poate fi optimizat atat pentru silentiozitate (cum vine echipata din fabrica), cat si pentru airflow, in mai putin de 1 minut. Insa pentru a putea admira carcasa pe deplin, trebuie sa incepem prin atasarea picioarelor din plastic de cadru – se face rapid prin presare.

Grija pentru silentiozitate este transpusa in practica prin materialul fonoabsorbant aplicat in zonele cheie ale carcasei (spre exemplu: panoul lateral complet, panoul frontal, plafonul si bracketul sursei), acesta atingand si 10mm grosime acolo unde locul si necesitatea o cer. Pentru izolarea vibratiilor, unde componentele sunt in miscare, producatorul a folosit din plin material cauciucat – se pot vedea saibe cauciucate in zona ventilatorului din spate.

Greutatea carcasei (13.15kg) ne arata angajamentul producatorului de a nu face rabat la folosirea otelului de buna calitate, atat in constructia sasiului si in panourile frontale, cat si in plafonul antifonat. Panoul frontal “plin” se scoate rapid prin glisare pentru a putea atasa panoul cu perforatii tip mesh – in spatele acestuia se afla un filtru de praf demontabil. Plafonul “plin” este structurat din doua parti in ideea de a controla mai bine fluxul de aer cu repercusiuni minime asupra silentiozitatii. Pentru o mai buna eliminare a aerului cald din interior se poate monta filtrul de praf magnetic pe plafon, sau putem lasa plafonul fara nimic deasupra.

Pe plafonul carcasei se afla zona de control a sistemului unde gasim butonul Power, butonul de Reset, LED-ul de stare, doua porturi USB 3.2 Gen 1 (albastrul clasic al portului USB a fost inlocuit cu negru), jack-urile stereo (microfon si casti), un USB 3.2 Gen 2 Type-C si un fan controller in 3 pasi, dar si cu un mod Auto care detecteaza semnalul PWM al placii de baza.

Cele 7 + 2 sloturi de expansiune ale carcasei sunt modulare, iar utilizatorul are optiunea de a instala placa video si in pozitie verticala, daca achizitioneaza un riser separat. Amplasamentul ventilatorului de 140mm inclus pe spatele carcasei nu poate fi ajustat pe inaltime, insa poate fi inlocuit cu unul de 120mm daca situatia o cere.

Inaltimea redusa a picioarelor carcasei, impreuna cu pad-urile cauciucate aflate in zona de contact, recomanda un amplasament al carcasei pe o suprafata plana. Cu toate acestea, inaltimea nu impiedica cu nimic inlaturarea rapida a filtrului de praf tip sertar de pe podea, accesul find extrem de facil prin partea din fata a carcasei.

Sistemul de prindere al panourilor laterale este gandit pentru a fi sigur si rapid pentru utilizator – apasand butonul de pe spatele carcasei, partea superioara a panoului se detaseaza de sasiu, acesta urmand a fi ridicat si apoi scos. Panoul din sticla securizata este transparent, acesta redand in mod fidel iluminarea din interiorul sistemului, iar chenarul alb incadreaza firesc interiorul sistemului, ascunzand aproape complet potentialele ventilatoare instalate pe plafon.

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Prezentare – Be Quiet! Silent Base 802 Window

Lasa-ne un comentariu: