Prezentare – Be Quiet! Silent Base 802 Window

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 1 February, 2021.

Analiza interioara

 

Be Quiet! Silent Base 802 Window este echipata din fabrica cu trei ventilatoare Pure Wings 2 140mm (1000 RPM, 18.8 dBA), amplasate in spate si frontal. In ceea ce priveste racirea sistemului, posibilitatile oferite de acest mid-tower nu sunt de neglijat, astfel incat putem instala un maxim de 8 ventilatoare de 120mm/140mm ( 3 frontal – 3 pe tray-ul plafonului – 1 in spate – 1 pe masca sursei) sau orice combinatie intre acestea, desi in practica locul de pe masca sursei va ramane nefolosit cel mai probabil.

Dimensiunea radiatoarele variaza bineinteles in functie de amplasamentul lor: partea frontala poate acomoda AIO-uri de pana la 360mm/420mm (se scoate o parte din masca sursei), in timp ce plafonul poate sustine radiatoare de pana la 360mm. Din fericire, intre zona de montare a ventilatoarelor si placa de baza exista suficient spatiu, astfel incat radiatorul nu va obtura zona memoriilor.

Carcasa poate gazdui placi de baza chiar si in format E-ATX (30.5 x 27.5cm), insa pentru a nu obtura orificiile de trecere cauciucate cat si pentru pastrarea unui interior balansat, formatul ATX este recomandat. Limitarea placii video depinde in principal de amplasarea montantul unitatilor de stocare (prevazut in pachetul de acesorii), asadar aceasta nu poate depasi 287mm daca montantul se afla in dreptul placii video sau 432mm daca acesta nu este amplasat in dreptul VGA-ului. Inaltimea cooler-ului nu trebuie sa depaseasca 185mm. Cele patru tablitele de pe masca sursei sunt demontabile, iar dupa caz, ele ascunzand locul unui posibil ventilator, sau creeaza spatiu pentru un radiator frontal mai serios.

Pe spatele tray-ului placii de baza gasim zonele rezervate unitatilor de stocare, disponibilitatea optiunilor constand intr-un maxim de 7 unitati de 2.5″ (4 unitati in montanti si 3 pe spatele tray-ului placii de baza) sau a 3 unitati de 3.5″ (2 unitati aflate in montantul modular care poate fi scos si 1 unitate in montantul din pachetul de accesorii).

In ceea ce priveste cable management-ului, spatiul dintre tray-ul placii de baza si panoul lateral este extrem de ofertant, asadar nu vom avea probleme din acest punct de vedere. Fan controller-ul carcasei poate sustine un maxim de sase ventilatoare cu 3 pini precum cele livrate cu carcasa. Acesta are 4 moduri de functionare, 3 trepte de viteza si un mod Auto care foloseste semnalul PWM de la placa de baza pentru a regla turatia ventilatoarelor. Este putin ciudat faptul ca Be quiet! folosesc semnalul PWM, dar regleaza ventilatoarele prin intermediul varietiei de tensiune de alimentare. Era mai simplu si mai elegant daca includeau ventilatoare PWM si utilizau un fan controller nativ PWM, dar datorita arhitecturii hibride(trepte fixe + PWM) a fost mai convenabila aceasta abordare din punct de vedere al costului.

Un alt amanunt interesant consta in tray-ul placii de baza reversibil, ceea ce inseamna ca acesta poate fi demontat si asamblat in oglinda astfel incat chiar si acei utilizatori care isi tin carcasa pe partea din stanga a biroului se pot bucura de ea. Pentru a va face o idee despre intregul proces dar si despre cum va arata in final puteti urmari un material video aici.

 

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Prezentare – Be Quiet! Silent Base 802 Window

Lasa-ne un comentariu: