Prezentare – Be Quiet! Silent Base 802 Window

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 1 February, 2021.

Concluzii

 
Be Quiet! Silent Base 802 Window este o carcasa axata pe silentiozitate – asa cum ii spune si numele – insa atunci cand avem nevoie putem sa schimbam panoul frontal si / sau cel superior pentru un plus de airflow. Fata de Silent Base 801, modelul testat astazi este cam cu 50lei mai scump, insa vine cu un alt design exterior si doua variante de panou frontal si superior deja incluse in pachet. Din punctul meu de vedere merita din plin aceasta diferenta, iar includerea unui singur montant de unitati 3.5″ (in loc de 3 in cazul lui 801) nu mi se pare un dezavantaj major, HDD-urile mecanice sunt oricum folosite din ce in ce mai rar, pentru stocare cantitativa SSD-urile TLC si QLC vin din urma puternic cu un pret / GB extrem de competitiv.

Sistemul reversibil si modularitatea extinsa este ceea ce am apreciat intotdeauna la carcasele high-end ale celor de la Be Quiet!, mai exact seriile 700, 800 si 900. Desi se poate merge mai departe cu acest concept de modularitate, iar tray-ul placii de baza poate fi folosit chiar si pe post de bench-test, nu cred ca acest lucru este si fezabil – pana la urma cine chiar are nevoie de asa ceva va urmari un produs special creat pentru asta.

Cu toate acestea, atentia la detalii, posibilitatea de a alege intre silentiozitate si airflow, cele 3 ventilatoare de 140mm instalate din fabrica si fan controller-ul livrat in pachet fac din Be Quiet! Silent Base 802 Window un competitor de luat in seama in segmentul high-end.

Silent Base 800 a fost prima carcasa lansata de Be Quiet! si a venit cu cateva noutati interesante la acea vreme. Silent Base 801 a adoptat conceptul de layout reversibil si a adus la zi atat designul, cat si dotarile. Silent Base 802 inlocuieste in line-up-ul curent modelul anterior si duce mai departe design-ul dar si modularitatea interiorului, venind totusi cu un pret competitiv daca ne raportam la ceea ce primim in schimbul a 750 lei. Sigur, nu avem RGB iar design-ul poate parea prea traditional insa asta tine de gusturi si cred ca Be Quiet! Silent Base 802 Window va avea publicul ei, mai ales varianta alba care am avut-o noi la test.

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Prezentare – Be Quiet! Silent Base 802 Window

Lasa-ne un comentariu: