Prezentare – Chieftec Hunter (GS-01B-OP)

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 5 February, 2021.

Chieftec Hunter

 
Traim vremuri ciudate, marcate de evenimente care nu au mai avut loc de mai bine de un secol si totusi anumite caracteristici recurente ale domeniului in care activam implinesc deja o varsta venerabila, putand fi trecute la capitolul paradoxuri istorice. De exemplu, inca de la inceputul crizei din 2008, una dintre ideile vehiculate cu indarjire de diversi analisti, colegi din industrie sau formatori de opinie, a fost declinul PC-ului. PC-urile sunt pe moarte, noile dispozitive ultraportabile il vor inlocui cu siguranta, tehnologia a evoluat atat de mult in ultimii ani incat nu mai avem nevoie de cutii mari pe birou, etc, s.a.m.d.

De aproape 13 ani, intr-o forma sau alta, intr-un context sau altul, tot ni se spune acest lucru, ca o realitate inevitabila care ne pandeste de dupa colt. Si in toti acesti ani, piata desktop PC-urilor a crescut constant, incet, dar sigur, contrar previziunilor “expertilor” din domeniu. Pe de o parte din motive evidente – tehnologia a evoluat extrem de mult in ultimii ani, dar acest lucru se aplica si in domeniul software, existand jocuri sau aplicatii care au cerinte din ce in ce mai mari, cerinte care pot fi cel mai usor indeplinite pe… ati ghicit, un desktop.

In al doilea rand, chiar vremurile ciudate pe care le traim au contribuit din plin la acest lucru, prin impactul avut asupra obiceiurilor de consum. Astfel, 2020 a adus munca de la distanta, pentru o buna parte din populatie, scoala online, precum si imposibilitatea de a practica anumite activitati recreative in afara locuintei. Din acest motiv, piata desktop-urilor a crescut in 2020 cu ~35%, iar jucatorii importanti din industrie pur si simplu nu au putut sa faca fata cererii.

Motiv pentru care, dincolo de binecunoscute vedete, adica procesoare si placi video, insotite indeaproape de placi de baza, memorii si SSD-uri, toate componentele care intra in alcatuirea unui PC au devenit subiecte populare in cautarile pe internet, iar producatorii nu au stat cu mainile in san si au lansat produse pe banda rulanta, pentru a face fata cererii. Carcase, surse, sisteme de racire, toate aceste categorii primesc zeci de noi membrii in fiecare luna, in incercarea de a oferi consumatorilor produsul pe care si-l doresc. Drept urmare, probabil nu a existat niciodata o asemenea varietate de produse in aceste categorii, asa cum exista astazi, utilizatorii avand la dispozitie o gama enorma de produse din care pot alege.

Unul dintre producatorii care si-au demonstrat pe deplin harnicia in 2020 au fost Chieftec, acestia lansand zeci de produse noi. Iar lucrurile nu par sa se linisteasca in 2021, producatorul german livrand deja primul produs la teste inca din luna Ianuarie. Este vorba despre Chieftec Hunter, o carcasa accesibila care incearca sa atraga utilizatorii incluzand un numar ridicat de dotari.

 

Comentarii

Un comentariu la: Prezentare – Chieftec Hunter (GS-01B-OP)

  1. Dor a scris pe:

    Drăguță carcasa. Cum stă cu zgomotul, vibrațiile? Mulțumesc

Lasa-ne un comentariu: