Prezentare – Corsair 4000D Airflow

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 15 September, 2020.

Analiza exterioara

 
Dupa cum ne spune si numele, acest mid-tower este echipat cu un panou frontal din otel solid (nu flexeaza), decupat astfel incat randamentul ventilatoarelor instalate in interior sa fie in graficul specificatiilor. Inlaturarea panoului frontal se face fara efort prin tragere, acesta fiind atasat de masca gri a carcasei prin 4 bulbi. Rama gri este prinsa de sasiu prin cleme de plastic si cateva suruburi, aceasta putand fi scoasa daca este nevoie (daca cineva ar vrea sa o vopseasca spre exemplu).

Componentele din interior sunt protejate de impuritati prin filtre de praf dispuse in zonele de captare sau evacuare a aerului: un filtru tip sertar in zona sursei si doua filtre magnetice dispuse frontal si pe plafon. Daca filtrul frontal este usor perceptibil fiind alb, ascuns in spatele panoului de otel, filtrul de pe plafon completeaza schema coloristica a carcasei si vine cu o eticheta de silicon galben, in relief, care faciliteaza inlaturarea sa – adica este mai usor sa prinzi eticheta si sa tragi de ea, decat sa pipai dupa imbinarea dintre filtru si sasiu pentru a desprinde filtrul.

Pe plafonul carcasei se afla zona de control a sistemului unde vom gasi butonul Power iluminat, un port USB 3.0 (albastrul clasic al portului USB a fost inlocuit cu galben), un USB 3.1 Type-C, un jack TRRS 3.5″ (microfon si casti) si butonul de Reset.

Cele 7 + 2 sloturi de expansiune ale carcasei sunt modulare, iar utilizatorul are optiunea de a instala placa video si in pozitie verticala. Pe masca sursei sunt prevazute doua gauri in care se poate instala un riser – daca evolutia produselor dezvoltate de cei de la Corsair ne-a invatat ceva pana acum, cel mai probabil ne putem astepta pe viitor la un produs care vine in completarea portofoliului in aceasta zona. Amplasamentul ventilatorului de 120mm inclus pe spatele carcasei poate fi ajustat pe inaltime, in functie de necesitati.

Inaltimea redusa a picioarelor carcasei, impreuna cu pad-urile cauciucate aflate in zona de contact, recomanda un amplasament al carcasei pe o suprafata plana. Ambele panouri laterale au un sistem de prindere de sasiu ceva mai atipic, insa aceasta implementare, impreuna cu ranforsarile de pe spatele panourilor, asigura o etanseitate mai buna si previn plierea panoului odata ce s-a efectuat cable management-ul. Panoul din sticla securizata este transparent, acesta redand in mod fidel iluminarea din interiorul sistemului, iar chenarul alb incadreaza firesc interiorul sistemului, ascunzand aproape complet eventualele ventilatoare instalate pe plafon.
 

 

Comentarii

3 comentarii la: Prezentare – Corsair 4000D Airflow

  1. Marian a scris pe:

    Buna,
    Va multumesc pentru ca in sfarsit ati pus poze cu o asamblare de proba, ar fi mers si o placa video.
    Dragute carcase

  2. KingNimeni a scris pe:

    Prezentarea este foarte amanuntita, va multumesc pentru aceasta.

    La specificatii dimensiunile trebuiesc ghicite, care este unde si cum.

    Daca se poate as dori sa stiu in cazul unui AIO cu radiator de 280 mm montat in tavanl carcasei cu o placa de baza ATX daca se potrivesc sau ca de obicei nu se vor potrivi din cauza radiatoarelor de racire ale placii de baza.

    Ex: Z390 AORUS PRO imperecheat cu H115i PRO 280 mm

    Va multumesc si va doresc toate cele bune.

  3. Cristian Angelescu a scris pe:

    Salut!
    Exista totusi sansa de a monta doua ventilatoare deasupra sursei care sa impinga aer spre placa video? Am vazut in specificatii ca nu este mentionat acest lucru, dar ma gandeam ca pot fi adaptate cu suruburi antivibratie (daca nu ventilatoare 2x120mm poate macar 2x80mm)
    Multumesc!

Lasa-ne un comentariu: