Prezentare – Corsair 4000D Airflow

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 15 September, 2020.

Analiza interioara

 

Corsair 4000D Airflow vine din fabrica cu doua ventilatoare de 120mm Corsair AirGuide,amplasamentul acestora putand fi ajustat pe inaltime fiind pozitionate in spate si frontal. In ceea ce priveste racirea sistemului, posibilitatile de oferite de Corsair 4000D Airflow nu sunt de neglijat, astfel incat putem instala cel mult 6 ventilatoare de 120mm ( 3 frontal – 2 pe plafon – 1 in spate), 4 ventilatoare de 140mm (2 frontal si 2 pe plafon), sau orice combinatie intre acestea.

Dimensiunea radiatoarele variaza bineinteles in functie de amplasamentul lor: partea frontala poate acomoda AIO-uri de pana la 360mm in timp ce plafonul poate sustine radiatoare de pana la 280mm – in functie de lay-out-ul placii de baza exista posibilitatea sa fim limitati la memorii low profile.

Carcasa poate gazdui placi de baza in format E-ATX (305mm x 277mm), ATX, m-ATX si Mini ITX . Indiferent de formatul placii de baza, orificiile pentru trecerea cablurilor nu vor fi obturate – masca din otel in relief modulara creeaza spatiu pe inaltime (cat tray-ul placii de baza) si poate fi amplasata spre partea din fata a carcasei, lasand astfel spatiu atat pentru placa de baza, cat si pentru conexiuni. De asemenea, trebuie sa remarcam si spatiul existent intre tray-ul placii de baza si plafon.

Decupatura mastii sursei are atat rol estetic, cat si functional – perforatiile prezente pe partea superioara a mastii permit caldurii ce vine de la sursa sa-si urmeze cursul firesc, avand totodata posibilitatea de a amplasa pe aceasta pana la 2 unitati de stocare de 2.5″ si poate pe viitor si un riser. Cele doua orificii de trecere amplasate pe masca contribuie si ele la facilitarea procesul de cablare a interiorului. Limitarea in ceea ce priveste lungimea placii video este de 360mm. Pentru a nu avea probleme cu spatiul ar fi indicat sa utilizati un cooler cu o inaltime de cel mult 170mm.

Pe spatele tray-ului placii de baza gasim zonele rezervate unitatilor de stocare, disponibilitatea optiunilor constand intr-un maxim de 4 unitati de 2.5″ (2 unitati in montant si 2 pe spatele tray-ului placii de baza) sau a 2 unitati de 3.5″ aflate in montantul modular al carui amplasament poate fi mutat spre partea din fata a carcasei sau poate fi scos pentru a suplimenta spatiu dedicat sursei in cazul in care cei 180mm disponibili nu sunt de ajuns.

Tot pe zona din spate gasim o altfel de abordare a eficientizarii cable management-ului, producatorul implementand un sistem de prindere ce se bazeaza pe un suport de care se prind benzile velcro pentru majoritatea cablurilor din aceasta parte a carcasei.
 

Mai jos regasiti poze si cu Corsair 4000D Airflow populata cu componente precum placa de baza cu placa video integrata (fiind platforma de test), ventilatoare RGB, un SSD M.2 si un AIO amplasat frontal.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: