Prezentare – Corsair 4000D Airflow

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 15 September, 2020.

Concluzii

 
Design-ului carcasei este completat de minune de panoul lateral din sticla securizata transparent, intr-atat incat amplasarea acesteia pe podea ar putea fi considerata nepotrivita de catre unii. Ergonomia spatiului interior data de lay-out impreuna cu modularitatea pieselor, facilitatea in utilizare a panourilor aplicate pe exteriorul carcasei impreuna cu atentia spre detalii – cum ar fi eticheta de silicon de pe plafon si inscriptiile “Corsair” amplasate in zone subtile – este rezultatul multor ore de brainstorming, proiectare dar si mulor ani de experienta in construirea de sisteme.

Carcasa este adaptata atat tehnologiei disponibile in acest moment, cat si cerintelor anului 2020 – in zona de control gasim o mufa TRRS, un port USB 3.0 ce respecta coloristic accentele de galben dar si un port USB 3.1 Type-C.

Desi interiorul carcasei suporta toate formatele existente de placi de baza, din punct de vedere estetic formatul ATX si E-ATX completeaza de minune spatiul disponibil. Noi am ales sa instalam o placa de baza E-ATX Gigabyte Z390 Aorus Xtreme, 2 ventilatoare Corsair QL120RGB pe plafon si un AIO de 240mm Corsair iCUE H100i Elite Capellix frontal pentru a vedea in practica cum decurg lucrurile si cat de mult ne ajuta sau ne incomodeaza spatiul interior si modularitatea pieselor.

In final, tot procesul a decurs natural, am demontat doar masca din otel in relief de pe tray-ul placii de baza pentru a putea prinde placa de baza iar apoi am montat-o la loc pentru a putea masca si cupla conexiunile necesare. Acest model E-ATX nu ne-a fortat sa mutam canalul de cablu spre partea din fata a carcasei, astfel incat cable management-ul in cazul nostru este destul de aerisit. Chiar si cu unitati de stocare de 2.5″/3.5″ spatiul disponibil este suficient iar in cazul in care zona va fi sufocata de fire, sistemul panoului lateral va etansa perfect si nu vom avea acea “burta” a panoului.

Desi nu cunoastem cu exactitate pretul la care vor fi comercializate Corsair 4000D si Corsair 4000D Airflow in Romania, cel mai probabil acesta va oscila in jurul sumei de 450lei pentru ambele versiuni. Cum gusturile sunt subiective, avem 4 variante dintre care putem alege, toate fiind livrate din fabrica cu 2 ventilatoare incluse de 120mm AirGuide.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: