Prezentare – Corsair 4000D Airflow

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 15 September, 2020.

Concluzii

 
Design-ului carcasei este completat de minune de panoul lateral din sticla securizata transparent, intr-atat incat amplasarea acesteia pe podea ar putea fi considerata nepotrivita de catre unii. Ergonomia spatiului interior data de lay-out impreuna cu modularitatea pieselor, facilitatea in utilizare a panourilor aplicate pe exteriorul carcasei impreuna cu atentia spre detalii – cum ar fi eticheta de silicon de pe plafon si inscriptiile “Corsair” amplasate in zone subtile – este rezultatul multor ore de brainstorming, proiectare dar si mulor ani de experienta in construirea de sisteme.

Carcasa este adaptata atat tehnologiei disponibile in acest moment, cat si cerintelor anului 2020 – in zona de control gasim o mufa TRRS, un port USB 3.0 ce respecta coloristic accentele de galben dar si un port USB 3.1 Type-C.

Desi interiorul carcasei suporta toate formatele existente de placi de baza, din punct de vedere estetic formatul ATX si E-ATX completeaza de minune spatiul disponibil. Noi am ales sa instalam o placa de baza E-ATX Gigabyte Z390 Aorus Xtreme, 2 ventilatoare Corsair QL120RGB pe plafon si un AIO de 240mm Corsair iCUE H100i Elite Capellix frontal pentru a vedea in practica cum decurg lucrurile si cat de mult ne ajuta sau ne incomodeaza spatiul interior si modularitatea pieselor.

In final, tot procesul a decurs natural, am demontat doar masca din otel in relief de pe tray-ul placii de baza pentru a putea prinde placa de baza iar apoi am montat-o la loc pentru a putea masca si cupla conexiunile necesare. Acest model E-ATX nu ne-a fortat sa mutam canalul de cablu spre partea din fata a carcasei, astfel incat cable management-ul in cazul nostru este destul de aerisit. Chiar si cu unitati de stocare de 2.5″/3.5″ spatiul disponibil este suficient iar in cazul in care zona va fi sufocata de fire, sistemul panoului lateral va etansa perfect si nu vom avea acea “burta” a panoului.

Desi nu cunoastem cu exactitate pretul la care vor fi comercializate Corsair 4000D si Corsair 4000D Airflow in Romania, cel mai probabil acesta va oscila in jurul sumei de 450lei pentru ambele versiuni. Cum gusturile sunt subiective, avem 4 variante dintre care putem alege, toate fiind livrate din fabrica cu 2 ventilatoare incluse de 120mm AirGuide.

 

 

Comentarii

3 comentarii la: Prezentare – Corsair 4000D Airflow

  1. Marian a scris pe:

    Buna,
    Va multumesc pentru ca in sfarsit ati pus poze cu o asamblare de proba, ar fi mers si o placa video.
    Dragute carcase

  2. KingNimeni a scris pe:

    Prezentarea este foarte amanuntita, va multumesc pentru aceasta.

    La specificatii dimensiunile trebuiesc ghicite, care este unde si cum.

    Daca se poate as dori sa stiu in cazul unui AIO cu radiator de 280 mm montat in tavanl carcasei cu o placa de baza ATX daca se potrivesc sau ca de obicei nu se vor potrivi din cauza radiatoarelor de racire ale placii de baza.

    Ex: Z390 AORUS PRO imperecheat cu H115i PRO 280 mm

    Va multumesc si va doresc toate cele bune.

  3. Cristian Angelescu a scris pe:

    Salut!
    Exista totusi sansa de a monta doua ventilatoare deasupra sursei care sa impinga aer spre placa video? Am vazut in specificatii ca nu este mentionat acest lucru, dar ma gandeam ca pot fi adaptate cu suruburi antivibratie (daca nu ventilatoare 2x120mm poate macar 2x80mm)
    Multumesc!

Lasa-ne un comentariu: