Prezentare – Corsair Carbide Spec-Omega RGB

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 2 August, 2018.

Analiza interioara

 
Corsair Carbide Spec-Omega RGB este dotata din fabrica cu 2 ventilatoare proprietare Corsair HD120 RGB si poate gazdui atat placi de baza in format ITX sau mATX, cat si ATX. Pentru un sistem aerisit ar fi indicat ca radiatorul de pe procesor sa se incadreze in 165 mm, iar placa video sa nu depaseasca 345 mm (pana la ventilatorul frontal) sau 370 mm (fara ventilator).

Partea din fata a carcasei poate capta aerul rece prin intermediul a 3 ventilatoare de 120mm sau 2 de 140mm, in timp ce plafonul se va ocupa de evacuarea aerului cald prin 2 ventilatoare de 120mm/140mm. Tot pentru evacuarea aerului cald, partea din spate a carcasei permite instalarea unui ventilator de 120mm. Radiatoarele care pot fi instalate variaza in functie de amplasamentul lor: frontal putem acomoda AIO-uri de 240mm/ 280mm/ 360mm in timp ce plafonul poate sustine AIO-uri de 240mm. Plafonul ar putea acomoda si unele AIO-uri de 280mm, insa, pentru a preveni posibilele evenimente nefericite pe care utilizatorii le-ar putea intampina din cauza VRM-ului prea inalt al placilor de baza, s-a renuntat la includerea acestei compatilbilitati in specificatiile carcasei.

Corsair Carbide Spec-Omega RGB vine cu o masca de plastic care acopera sursa si montantul celor doua unitati de 3.5″. Odata scoasa masca, montantul poate fi inlaturat sau mutat cu 2 cm spre sursa, lasand spatiu suficient pentru un radiator si un ventilator spre partea din fata. In caz contrar, montantul poate fi mutat cu 2 cm spre ventilatorul frontal pentru a mari spatiul alocat sursei si cablurilor acesteia. Dupa cum ne-am obisnuit, zona sursei este prevazuta cu insertii cauciucate care absorb din vibratii.

Spatele tray-ului placii de baza suplimenteaza spatiul unitatilor de stocare, oferind posibilitatea de a sustine pana la 3 unitati de 2.5″. Sigur, mecanismul care sustine unitatile de 2.5″ poate fi scos in caz de nevoie. Tot aici gasim preinstalat Lighting Node Pro, care este practic un controller cu 2 canale – unul care controleaza banda frontala cu LED si unul care este conectat la un lightning hub cu 6 ventilatoare HD, controlul tuturor fiind realizat prin intermediul software-ului iCUE.

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Prezentare – Corsair Carbide Spec-Omega RGB

Lasa-ne un comentariu: