Prezentare – Fractal Design Define 7 Compact

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 3 June, 2020.

Analiza exterioara

 
Fractal Design Define 7 Compact este, evident, o versiune mai mica de Fractal Design Define 7. Daca uriasul XL masura 604 x 240 x 566 mm si cantarea 16.64Kg, iar Define 7 masura 547 x 240 x 475 mm si cantarea 13.45Kg, Fractal Design Define 7 Compact masoara 427 x 210 x 474 mm si cantareste doar 8.76Kg.

Dupa cum vedeti, inaltimea este aproape identica, Fractal Design Define 7 Compact fiind insa mai scurta decat Define 7 cu 120mm si mai ingusta cu 30mm. Cat despre greutate, in cazul modelelor Define 7 si Define 7 XL este specificata greutatea maxima, cu toate accesoriile montate, aceste accesorii (tavite pentru unitati de stocare, multi-bracket) lipsind in cazul lui Define 7 Compact.

Aspectul este similar cu ceea ce vedeam in cazul lui Define 7, acelasi lucru fiind valabil si in cazul calitatii constructiei. Astfel, Fractal Design Define 7 Compact este dotata cu doua laturi superioare distincte, usor de schimbat. Cea montata pe carcasa din fabrica nu este dotata cu perforatii, fiind potrivita pentru sistemele cu un air-flow clasic (admisie frontala, evacuare prin latura din spate), in timp ce latura inclusa in pachetul cu accesorii este perforata, pentru a permite evacuarea aerului cald prin latura superioara a caracasei.

Indiferent pe care alegem sa o utilizam, sub ea vom gasi un filtru de praf detasabil, precum si un montant detasabil pentru radiator / ventilatoare. Latura inferioara este echipata de asemenea cu un filtru de praf detasabil pe toata lungimea sa, acesta fiind flancat de 4 picioare construite din plastic, cu insertii de cauciuc pe talpa.

Latura frontala este alcatuita dintr-un material de tip sandwich (aluminiu, plastic, material fonoabsorbant), gurile de admisie laterale, generos dimensionate, fiind echipate cu filtre de praf. Si in acest caz avem de-a face cu sistemul de inchidere/ deschidere al panourilor laterale, cu un singur “buton”, pozitionat in partea superioara, inspre spatele panourilor laterale.

Latura de sus acopera lungimea intregii carcase, inclusiv zona conectorilor frontali, care raman atasati de carcasa chiar daca demontam latura superioara. Fractal Design Define 7 Compact este echipata cu 2 conectori USB 3.0, 2 conectori USB 2.0, 1 conector conector USB 3.1 Gen 2 Type-C, butoanele Power si Reset, precum si conectorii audio in/out.

 

Comentarii

Un comentariu la: Prezentare – Fractal Design Define 7 Compact

  1. Este foarte fain, eu am luat Cooler Master MasterCase H500P Gun Metal/Black

Lasa-ne un comentariu: