Prezentare – Fractal Design Define 7 Compact

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 3 June, 2020.

Concluzii

 
Ne-am obisnuit atat de mult in ultima vreme cu superlative, cu carcase uriase, cum este Define 7 XL, cu carcase care pot adaposti atat circuite custom cu lichid cat si un numar impresionant de unitati de stocare, cum este Define 7, cu iluminare RGB si sticla pe orice latura si in orice pozitie, incat am putea lejer trece cu vederea peste lansarea de astazi, a lui Fractal Design Define 7 Compact.

Iar pentru unii dintre noi, asta ar fi cu siguranta o greseala. Da, este adevarat, unii isi doresc carcase cat mai mari, altii carcase cat mai mici, iar altii isi doresc nenumarate laturi din sticla si ventilatoare iluminate curcubeu pozitionate in spatele lor. Insa, exista si acea categorie, inclusiv subsemnatul, care are nevoi usor diferite.

Desigur, imi doresc o carcasa de calitate, construita cu simt de raspundere, iar Define 7 Compact este cu siguranta o astfel de carcasa. Imi doresc de asemenea o carcasa construita logic, in care imi este usor sa aranjez cablurile si totul se aseaza firesc la locul lui. Ia Define 7 Compact corespunde inca odata acestor cerinte.

Nu in ultimul rand, imi doresc dotari moderne, cum ar fi conector USB Type-C frontal, silentiozitate, precum si posibilitatea de a organiza fluxul de aer in mod clasic, cu admisia pe latura frontala si evacuarea pe latura din spate, fara perforatii inutile pe laterale sau pe latura superioara. Si… Fractal Design Define 7 Compact corespunde inca odata cerintelor mele.

Ce aduce insa in plus fata de alte carcase care bifeaza toate cerintele de mai sus este posibilitatea de a utiliza o placa de baza ATX, un cooler de genul Noctua NH-D15, un SSD NVME si eventual unul sau doua HDD-uri de 10TB, intr-un format semnificativ mai compact.

Nu pentru ca nu as avea spatiu pe sau sub birou, ci pur si simplu pentru ca nu vad de ce as folosi o carcasa mai mare pentru a adaposti componentele mentionate mai sus, daca exista o solutie compacta, eleganta, care imi ofera tot ce imi doresc. Iar Fractal Design Define 7 Compact este exact acest tip de solutie, motiv pentru care cel mai probabil va fi urmatoarea mea carcasa in sistemul pe care il utilizez zilnic.

Fractal Design 7 Compact va fi disponibila in 3 variante, mai precis Define 7 Compact Black Solid, Define 7 Compact Black TG Dark Tint si Define 7 Compact Black TG Light Tint, fiind comercializata pentru 109.99 EURO, in cazul versiunii fara geam lateral, respectiv 119.99 EURO, pentru cele doua versiuni echipate cu laterala din sticla securizata. Cei care isi doresc sa utilizeze mai multe unitati de stocare trebuie sa stie ca pot achizitiona separat HDD tray kit, SSD tray kit sau multibracket (toate in pachete de cate doua bucati) pentru 9.99 EURO.

Personal, o voi utiliza asa cum este livrata din fabrica si pot spune ca de-abia astept sa imi schimb sistemul pentru daily-use!
 

Comentarii

Un comentariu la: Prezentare – Fractal Design Define 7 Compact

  1. Este foarte fain, eu am luat Cooler Master MasterCase H500P Gun Metal/Black

Lasa-ne un comentariu: