Prezentare – Fractal Design Vector RS
Analiza exterioara
In momentul in care vedem pentru prima data Fractal Design Vector RS, este greu de crezut ca aceasta se bazeaza pe modelul Define R6. Spun asta pentru ca designerii de la Fractal Design nu au inlocuit pur si simplu elementele metalice cu sticla, ci au creat un design exterior complet nou, latura superioara si latura frontala fiind alcatuite din doua suprafete, una din sticla si una din metal, separate de o banda led ARGB. In cazul laturii superioare, partea din sticla poate fi inlocuita cu o masca metalica perforata, asa cum am vazut pe pagina anterioara.
Nici macar picioarele carcasei nu au ramas la fel, acestea fiind construite din metal, urmand aceeasi linie de design unghiulara. Doar cele doua laterale (una din metal si una din sticla securizata) au ramas la fel, respectiv partea din spate si filtrul de praf de pe latura inferioara. La fel ca si in cazul lui Define R6, lateralele se fixeaza de sasiu cu ajutorul unui sistem de prindere proprietar, thumbscrew-urile avand in acest caz un simplu rol de fixare.
Conectorii frontali au fost mutati pe partea stanga a panoului superior, aici fiind dispusi 2 conectori USB 3.0, 1 conector USB 3.1 Type-C, 2 conectori audio si butoanele Power si Reset.
Fractal Design Vector RS ofera doua optiuni de air-flow, admisiile (lateralele mastii frontale si latura inferioara) fiind protejate cu filtre de praf. Astfel, asa cum vine carcasa din fabrica, aerul rece este introdus prin lateralele mastii frontale, respectiv prin latura inferioara, fiind evacuat prin latura din spate.
Daca ne dorim un air-flow ceva mai permisiv, atunci putem inlocui capacul de sticla de pe latura superioara cu montantul pentru ventilatoare, filtrul de praf si masca metalica, evacuarea aerului cald putand fi efectuata si pe aici.
Comentarii
Niciun comentariu la: Prezentare – Fractal Design Vector RS
Pingback: Prezentare – Fractal Design Vector RS - 1iT.ro - Stiri IT, noutati si tehnologie