Prezentare – FSP CUT593 Premium Edition

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 20 March, 2024.

Analiza interioara

 

FSP CUT593P este echipata din fabrica cu 4 ventilatoare ARGB de 140mm, 3 fiind amplasate frontal iar cel din urma in partea din spate, ocupandu-se de partea de evacuare a aerului cald. In ceea ce priveste racirea sistemului, posibilitatile oferite de interiorul sasiului nu sunt de neglijat, astfel incat putem instala un maxim de 7 ventilatoare ( 3 frontal – 3 pe plafon – 1 in spate), aditii cel mai probabil necesare daca optam pentru o configuratie high-end. Din pacate, producatorul nu a inclus si un controller pentru ventilatoare, insa acestea se pot sincroniza cu placa de baza.

In FSP CUT593P se poate instala atat frontal, cat si pe plafon, un radiator de 360mm. Mai mult decat atat, in ceea ce priveste plafonul, producatorul a gandit in aceasta zona posibilitatea unei configuratii push-pull – daca asta vi se pare prea exagerat, atunci este bine de stiut ca ventilatoarele se pot instala efectiv pe plafon (sub masca de plastic detasabila), contribuind astfel la un aspect mai curat al interiorului. Sinele de prindere ale ventilatoarelor de pe plafon sunt amplasate spre exterior, evitand astfel in mare parte problemele de compatibilitate cu unele placi de baza si unele memorii mai inalte. Pe plafon gasim un ghidaj pentru cablurile potentialelor ventilatoare, in timp ce in zona din spate a carcasei putem monta fara probleme un radiator de 120mm.

Pe tray-ul placii de baza se pot instala placi de baza in format ATX sau mai mic, precum si doua SSD-uri, cablarea acestora facandu-se destul de facil prin intermediul zonelor de trecere, necauciucate, insa cu un finisaj calitativ. Masca de metal a sursei este prevazuta cu 3 zone de trecere, iar tray-ul atasat de masca (prin intermediul unui surub) indica faptul ca putem monta in acest spatiu o unitate de 3.5″, in trei pozitii – central, mijloc sau frontal pe masca sursei.

Cand ajungem in zona din spatele placii de baza intalnim doua capace metalice: unul pozitionat in zona superioara, cu prindere magnetica, servind si ca punct de ancorare pentru cele doua cabluri matisate individual, unde pieptenii chiar sunt fixati in capac, respectiv unul pozitionat in partea inferioara, care culiseaza in jos (balamale) si acopera multitudinea de cabluri din zona sursei, precum si unitatile optice gazduite aici. Totodata, o unitate de 2.5″ poate fi instalata in montantul specific atasat.

In dreptul sursei avem pad-uri aplicate pe podea pentru amortizarea vibratiilor, iar spatiu pe care il avem aici la dispozitie este de 250mm. Montantul unitatii de 3.5″ este detasabil de sasiu si poate acomoda 2 unitati de acest gen. Ancorele pentru cable management sunt pozitionate predominant pe partea din mijloc a tray-ului placii de baza, lucru ce face ca procesul de cable management sa fie mai migalos, insa avem mai mult spatiu in zona sursei.

 

Comentarii

2 comentarii la: Prezentare – FSP CUT593 Premium Edition

  1. Doru a scris pe:

    Imi place ca sunteti foarte obiectivi in review-uri (sau majoritatea lor)
    Revenind la carcasa, nu inteleg de ce ai pune panoul de sticla si la cealalta laterala a carcasei. Ca sa vezi cablurile sau cum? Ma depaseste. Plus ca materialul ala textil pentru deschiderea panourilor arata hidos.

  2. Monstru a scris pe:

    In cazul de fata? Ca sa etaleze sistemul propriu de wire-management de pe spate, presupun.

Lasa-ne un comentariu: