Prezentare – FSP CUT593 Premium Edition

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 20 March, 2024.

Analiza exterioara

 

FSP CUT593P este un mid-tower cu un design exterior simplu, concept ce il face usor de integrat chiar si intr-un mediu deja definit, fie ca vorbim despre spatiul personal de acasa sau despre un mediu profesional. Ceea ce face cu adevarat ca acest model sa iasa in evidenta este efectul vizual dat de cele doua panouri perforate, la care se adauga si doua cabluri matisate build-in (de culoare alba), imagine vizibila in permanenta prin intermediul unui panou lateral din sticla securizata.

Ambele panouri laterale sunt construite din sticla securizata, acestea fiind atasate de sasiu prin intermediul unor balamele. Sistemul de sustinere al panoului este prevazut cu magneti care mentin panourile atasate de rama sasiului, in timp ce pentru deschiderea acestora producatorul a folosit un material textil.

Desi FSP CUT593P are o greutate de aproximativ 11kg, mastile carcasei sunt construite preponderent din plastic. Cea de pe plafon prezinta perforatii pentru evacuarea aerului (filtru de praf incorporat pe spatele mastii) si se fixeaza de sasiu printr-un surub thumbscrew (singurul de altfel), in timp masca de pe podea este atasata prin suruburi. Astfel “picioarele” carcasei fac parte din aceasta masca si sunt protejate cu doua pad-uri ce se intind pe intreaga suprafata a acestora. Totodata, aceasta masca inferioara este prevazuta cu suficiente zone de captare a aerului in etajul inferior al carcasei, iar zona sursei este prevazuta cu un filtru de praf tip sertar.

Desi zona de control a carcasei este incorporata intr-o rama din plastic atasata de sasiu (sistem tip cleme), schimbarea panoului frontal din plastic cu cel din metal este usor de realizat, prin tragere. Indiferent asupra carui panou frontal ne vom decide, ambele sunt prevazute cu doua zone magnetice in partea superioara. Daca panoul din plastic are un filtru de praf incorporat pe spatele acestuia, panoul metalic vine fara – in interiorul carcasei exista un filtru de praf magnetic asezat frontal, in spatele ventilatoarelor mai exact. Acesta se poate reloca si atasa panoului frontal metalic. Din fabrica avem de-a face cu panoul frontal din plastic, cel cu orificiile hexagonale.

Asa cum spuneam, zona de control este dispusa in partea superioara a carcasei, unde avem butonul Power, 2 LED-uri de stare, butonul Reset, doua porturi USB 3.2 Gen 1, jack-urile stereo (microfon si casti), un port USB 3.0 si un port Type-C ( Gen 2).

Amplasamentul ventilatoarelor ARGB 140mm urmeaza structura cu care suntem obisnuiti, mai precis 3 ventilatoare dispuse frontal si unul amplasat pe spatele carcasei. Nu in ultimul rand, pachetul de accesorii ofera 2 garnituri din cauciuc, benzi velcro, un speaker pentru placa de baza, nenumarate suruburi dar si cel de-al doilea panou frontal.

 

 

Comentarii

2 comentarii la: Prezentare – FSP CUT593 Premium Edition

  1. Doru a scris pe:

    Imi place ca sunteti foarte obiectivi in review-uri (sau majoritatea lor)
    Revenind la carcasa, nu inteleg de ce ai pune panoul de sticla si la cealalta laterala a carcasei. Ca sa vezi cablurile sau cum? Ma depaseste. Plus ca materialul ala textil pentru deschiderea panourilor arata hidos.

  2. Monstru a scris pe:

    In cazul de fata? Ca sa etaleze sistemul propriu de wire-management de pe spate, presupun.

Lasa-ne un comentariu: