Prezentare – FSP CUT593 Premium Edition

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 20 March, 2024.

Concluzii

 

FSP CUT593 Premium Edition, sau CUT593P, cum o regasim in line-up-ul celor de la FSP, a starnit destul de mult interes atunci cand a fost aratata pentru prima oara publicului la Computex 2023. Daca atunci, avand in vedere faptul ca era doar un sample de pre-productie, am putut trece cu vederea peste unele imperfectiuni, nu mica mi-a fost mirarea atunci cand multe dintre probleme le-am intalnit si la varianta retail pe care am primit-o pentru review.

Ideea de a avea un sistem pre-cablat cu 2 geamuri din sticla securizata care arata bine pe ambele parti este foarte buna, insa realizarea practica a acestei idei lasa destul de mult de dorit. Totul vine de la folosirea unui sasiu standard, acesta fiind responsabil pentru pozitionarea ciudata a unor componente (montantul aditional pentru un HDD de 3.5″ situat pe masca sursei, inutil de altfel) sau lacasele de ventilatoare stantate pe care nu le-am mai vazut de ceva timp. Acesta este si motivul pentru care garniturile nu vin deja montate pe carcasa, sau pentru care filtrul de praf din podea este integrat in masca de plastic (fiind greu de scos).

Prin urmare FSP nu au realizat un tooling propriu pentru CUT593, ci a apelat la o fabrica externa, luand un design deja existent pe piata, fabricand separat elementele din plastic pentru personalizarea modelului. Acum intelegem si de ce masca de tabla din spate, cea care tine cablurile matisate, este fixata de spatele tray-ului placii de baza folosind magneti. Cablurile fiind rigide, iar magnetii destul de slabi, este destul de greu ca acea tabla sa ramana in pozitie, prin urmare cablurile nu trebuie sa fie deloc tensionate (lucru destul de dificil in practica).

SSD-ul de pe partea din spate este amplasat perfect pentru a fi vazut, insa firele nu pot fi ascunse pentru ca nu exista canale gandite pentru ele in cele 2 masti din spate. Trebuie sa recunosc ca partea din spate arata foarte curat, iar cablurile matisate albe arata spectaculos pe fundal negru. Capacul din partea de jos este folositor pentru a ascunde tot restul de fire, insa fixarea ambelor capace ar fi trebuit sa fie realizata cu suruburi sau cu cleme (magnetii nu sunt o solutie atunci cand ai multe fire tensionate).

Un alt aspect neplacut este lipsa unui fan controller, sau macar a unui PWM hub, consider ca asta este o dotare obligatorie pentru o carcasa care vine cu 4 ventilatoare ARGB si care are sufixul Premium Edition. Pentru 700 Lei, FSP CUT593 Premium Edition ofera un concept interesant, care are potential, insa in implementarea actuala nu pare un produs care a trecut de stadiul de “beta”. Cu suficient timp dedicat si poate si ceva bricolaj se poate realiza un sistem spectaculos in carcasa CUT593P, insa tot am ramane cu incovenientele survenite in urma folosirii unui sasiu generic de slaba calitate.

La final nu pot decat sa sper ca FSP vor veni cat de curand cu o noua revizie CUT593P, pentru ca ar fi pacat ca o idee buna sa fie ingropata intr-o implementare care nu pare finalizata in totalitate. Multi dintre cumparatori nici nu au nevoie de 2 panouri frontale, insa de un sasiu proiectat cum trebuie toate lumea are nevoie, suntem totusi in 2024 iar cerintele de pe piata sunt cu totul altele. Parerea mea este ca dotari extra, precum cabluri matisate sau panouri frontale aditionale, le oferi atunci cand carcasa este deja la cel mai inalt nivel, nu le oferi pentru a compensa problemele care le ai la alte capitole.

 

 

Comentarii

2 comentarii la: Prezentare – FSP CUT593 Premium Edition

  1. Doru a scris pe:

    Imi place ca sunteti foarte obiectivi in review-uri (sau majoritatea lor)
    Revenind la carcasa, nu inteleg de ce ai pune panoul de sticla si la cealalta laterala a carcasei. Ca sa vezi cablurile sau cum? Ma depaseste. Plus ca materialul ala textil pentru deschiderea panourilor arata hidos.

  2. Monstru a scris pe:

    In cazul de fata? Ca sa etaleze sistemul propriu de wire-management de pe spate, presupun.

Lasa-ne un comentariu: