Prezentare – Raijintek Ponos Ultra White MS4
Analiza exterioara
Designul este similar cu ceea ce vedeam in cazul lui Arcadia III, doar ca de aceasta data avem de-a face cu o carcasa de dimensiuni ceva mai generoase, in varianta alba. Raijintek Ponos Ultra White MS4 poate gazdui placi de baza in format E-ATX, mini ATX sau mITX, pe care le putem admira cu usurinta datorita panoului din sticla securizata montat pe laterala stanga.
Latura frontala este perforata, protejata evident de un filtru de praf, permitand admisia aerului direct in sistem, cu ajutorul celor 3 ventilatoare ARGB de 120 mm montate din fabrica. La fel ca si in cazul surorii mai mici, conectorii frontali sunt pozitionati deasupra mastii frontale, pe latura dreapta, Ponos Ultra fiind dotata cu un buton Power, un buton Reset, doi conectori USB 3, un conector USB-C 3.2 si un conector HD Audio (mic + audio). Latura superioara este acoperita de un filtru de praf detasabil, care permite evacuarea aerului cald din carcasa.
Pe latura inferioara gasim inca un filtru de praf, dispus in zona sursei, insa de aceasta data si laterala dreapta are o zona decupata, protejata la randul sau de un filtru de praf, pe unde putem introduce sau evacua aerul in / din carcasa.
Comentarii
Un an mai tarziu mi-am permis sa cumpar aceasta minunata carcasa la o promotie, in varianta neagra cu 4 ventilatoare ARGB 120mm. Singurul neajuns mi s-a parut felul montarii celor doua drive-uri din spatele placii de baza. Mi-am zis ca oricum am umplut la maxim 4 s-ata si 2 nvme si nu mai umblu dupa aceea la ele. Dar supriza, unul din driveurile din spatele placii de baza nu mai functioneaza (SSD vechi de 8 ani care ultima oara afisa 90% viata ramasa, brusc nu mai este recunoscut de MB, inlocuit cabluri si degeaba); urmeaza sa il inlocuiesc. Oare am alta posibilitate inafara demontarii complete a placii de baza (cabluri + gpu + suruburi)?!