Prezentare – Sharkoon TG7M RGB

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 21 November, 2022.

Analiza interioara

 
Sharkoon TG7M RGB este echipata din fabrica cu 4 ventilatoare proprietare Sharkoon Silent Storm de 120mm RGB PWM, amplasate in spate si frontal. In ceea ce priveste racirea sistemului, posibilitatile oferite de acest mid-tower nu sunt de neglijat, astfel incat putem instala un maxim de 6 ventilatoare ( 3 frontal – 2 pe tray-ul plafonului – 1 in spate), desi in practica cel mai probabil vom ramane la echiparea din fabrica, aceasta fiind suficienta de regula chiar si pentru un sistem performant.

Cu toate acestea, constructia lui Sharkoon TG7M RGB ofera posibilitatea de a instala frontal cel mult un radiator de 360mm (avem 3.5cm intre masca sursei si ventilatorul frontal) sau chiar pe plafon . Evident, in zona din spate putem acomoda fara probleme un radiator de 120mm. De remarcat sinele de prindere a ventilatoarelor de pe plafon – acestea sunt amplasate spre exterior, astfel incat ventilatoarele sunt localizate exact deasupra sursei de caldura si evita totodata problemele de compatibilitate cu unele placi de baza si unele memorii mai inalte. In orice caz, avem 5cm intre plafon si limita de unde incepe placa de baza.

Tray-ul placii de baza poate acomoda atat formatul mITX, mATX, ATX, E-ATX cat si doua SSD-uri, cablarea acestora facandu-se destul de facil prin intermediul zonelor de trecere (necauciucate, insa sunt finisate excelent) ce vin chiar si din masca sursei. Pe langa aspectul organizat oferit de masca de otel a sursei, chiar cu numele brand-ului ambutisat, aceasta ofera posibilitatea de a vedea si sursa in sine (pe care o putem accesoriza cu stickere). Tot de masca de otel a sursei se foloseste producatorul pentru a oferi posibilitatea de a instala cel mult doua SSD-uri la vedere, atunci cand nu instalam riser-ul pentru placa video.

Zona din spatele tray-ului placii de baza este suficienta din punct de vedere al cable-managementului, in conditiile in care in interior se instaleaza un sistem modern si echilibrat, insa pentru cei care vor sa duca la extrem interiorul, spatiul este destul de restrictiv. Ventilatoarele sunt conectate din fabrica la controller-ul de iluminare al carcasei, acesta putand acomoda un maxim de 8 ventilatoare ARGB, iar alimentarea acestuia se face printr-o mufa SATA. In cele din urma ajungem si sub masca sursei, unde avem doua pad-uri lungi aplicate pe podea pentru amortizarea vibratiilor sursei. Tot in aceasta zona avem si montantul unitatii de 3.5″ detasabil, cu un singur tray, care suporta doua HDD instalate. In cazul in care chiar este necesar instalarea a celei de-a doua unitati, montantul se detaseaza de sasiu, iar unitatea se va instala pe acesta. Ancorele pentru cable management se gasesc doar pe partea din stanga a carcasei, lucru ce complica putin procesul, insa avem mai mult spatiu in zona sursei – suporta surse pana la 220mm adancime.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: