Rasurbo Real&Power RAPM-650 – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 21 June, 2011.

.
Cum am amintit si mai devreme, electronica prezenta in sursa RAPM-650 este facuta de HEC Compucase. Mai exact, platforma folosita este aceeasi ca si in cazul seriei RS de la Cougar (se pot verifica aici specificatiile modelului RS 650 care sunt indentice cu ale sursei de care discutam astazi).

Putem observa ventilatorul DFS132512H (1700RPM, 91 CFM, 36 dB) care este fabricat de Young Lin Tech si foloseste un lagar Sleeve Bearing. Acesta este destul de perceptibil in functionare, sunetul dezvoltat fiind mai mult un bazait constant ce vine probabil de la motor.

.

.

La orice sursa pe care o desfacem prima data evaluam 2 lucruri: calitatea condensatorilor din primar si secundar precum si aspectul general (calitatea asamblarii, grija la detalii). Condensatorul de intrare din primar este de origine taiwaneza, fiind fabricat de CapXon (390uF, 420V, 85 grade C). Ciudata este certificarea capacitorului de intrare pentru 85 grade C, in timp ce condensatorii din secundar sunt certificati la 105 grade C. Daca tot a venit vorba de acestea, va pot spune ca sunt tot de origine taiwaneze fabricati de Teapo.

Complexitatea PCB, precum si grija cu care sunt asezate piesele pe acesta sunt in linie cu domeniul mainstream vizat de aceasta sursa. Pentru rail-urile de +5v si +3.3v este folosita topologia standard care nu este asa eficace la crossloading ca cea DC-to-DC, dar la categoria asta de pret nu le putem avea pe toate.

.

Comentarii

8 comentarii la: Rasurbo Real&Power RAPM-650 – Test practic

  1. Dashu a scris pe:

    Pagina 4, typo “am masurat atat consumul in LOAD cat si in LOAD.”

  2. matose Post author a scris pe:

    Am corectat, multumim pentru atentionare!

  3. al a scris pe:

    Super articolul. Vreau mai multe teste de surse! Si ieftine 150-200 ron si pe la pragul de 400 ron. Super.

  4. Daniel a scris pe:

    Felicitari pt articol.
    Este binevenit si foarte util.
    Va rog sa mai publicati teste si cu alte surse. Ar merita un test si pt sursele RECOM. Au un pret foarte bun si unele modele sunt certificate 80 plus bronze.De exemplu Sursa Recom Pro Engine A600 – 600W. Vrem sa vedem daca si merita.

  5. matose Post author a scris pe:

    Noi testam ce ni se trimite, daca Recom trimite o sursa la test cu siguranta o sa v-o prezentam

  6. Mihailescu Andrei a scris pe:

    am o sursa raidmax de 500w pe un sistem amd phenom ii 955 la 3.2 ghz si un 6950, cateodata mi se da restart la calculator in jocuri sa fie din cauza sursei ?

  7. matose Post author a scris pe:

    Sunt toate sansele sa fie de la sursa, Raidmax-ul ala nu are mai mult de 300W reali 🙂

  8. Păcat că vedem “etichete optimiste” şi pe surse nemţeşti care se vor a fi respectate…

Lasa-ne un comentariu: