Review – Chieftec ATMOS CPX-850FC 850W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 18 December, 2023.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 120mm din interior este Hong Hua HA1225H12F-Z, bazat pe un lagar pe lichid (FDB), iar viteza maxima de rotatie poate atinge 2200rpm. Sursa are un mod pasiv de functionare la incarcari reduse (pana la 50% inclusiv, insa depinde de temperatura mediului ambient) si se pastreaza silentioasa pana spre 80%, unde ventilatorul atinge deja 1485 RPM iar sursa devine usor de remarcat atunci cand este instalata intr-un sistem.

 

 

Spre deosebire de modelele din gama Polaris, care erau fabricate de High Power, pentru seria ATMOS s-a folosit un cu totul alt design, OEM-ul fiind dupa toate indiciile CWT. Ca in cazul oricarei surse cu eficienta ridicata, pentru a creste eficienta si stabilitatea tensiunilor ATMOS CPX-850FC are rail-urile de 3.3v si 5v derivate din rail-ul de 12v (tehnologie DC-DC). Cele 2 VRM-uri sunt situate pe un PCB pozitionat vertical si perpendicular cu PCB-ul din spate care gazduieste conectorii modulari.

Etajul de filtrare este format din doi condensatori de tip Y si unul de tip X (cu circuit de descarcare) direct pe mufa IEC, continuat direct pe PCB cu o bobina de ferita pe fir, o siguranta fuzibila, 2 capacitori de tip Y, un capacitor de tip X, un varistor (MOV) precum si doua bobine pentru rejectie mod comun. Pentru protectia la supracurent avem in etajul de filtrare si un releu impreuna cu un termistor NTC, prin urmare stam destul de bine la acest capitol.

Toti condensatorii electrolitici folositi sunt de provenienta japoneza si certificati pentru a functiona la o temperatura de 105 oC: Nippon Chemicon KMR 680uF / 400V in primar in timp ce in secundar avem electrolitici de la Rubycon (seria YXG si ZLH), Nippon Chemicon (seria KZE si KY) si Nichicon (seria HD). Pe PCB-ul DC-DC, dar si in cateva locuri pe PCB-ul principal, avem condensatori solizi polimerici ceea ce este tot timpul un lucru bun.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Chieftec ATMOS CPX-850FC 850W

  1. danni a scris pe:

    Macar foloseste condensatori de calitate, nu bombe Teapo.

Lasa-ne un comentariu: