Review – Chieftec ATMOS CPX-850FC 850W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 18 December, 2023.

Concluzii

 

Chieftec ATMOS 850W (CPX-850FC) are un pret prin magazinele din afara de aproximativ 125€, in timp ce distribuitorul Chieftec din Romania pare ca nu are inca acest model pe stoc. Prin compatibilitatea cu standardul ATX 3.0, certificarea 80PLUS Gold dar si prin garantia de 5 ani, Chieftec ATMOS 850W tinteste si se compara direct cu competitori high-end puternici precum Corsair, Seasonic sau be quiet!, fata de care are avantajul pretului mai mic.

Trecerea la o topologie Full Bridge a permis obtinerea unei puteri ridicate in conditiile unei adancime reduse la doar 140mm. Mai mult decat atat, pretul de comercializare a putut fi redus mai mult fata de o topologie Half Bridge prin dimensionarea componentelor folosite. De remarcat totusi comportamentul solid atat in ceea ce priveste stabilitatea tensiunilor, ripple-ul cat si rezerva de putere cu adevarat impresionanta pentru o sursa de 850W.

Chieftec continua cu ATMOS 850W ceea ce au inceput acum ceva timp cu seria Polaris, adica sa ofera surse oneste cu cu raport pret / performanta foarte bun. Folosirea exclusiva de capacitori japonezi, ventilatorul de 120mm cu lagar FDB si mod semipasiv de functionare, impreuna cu garantia de 5 ani sunt lucruri pe care ne bucuram sa le vedem la o sursa de 125€, iar Chieftec ne demonstreaza din nou ca stiu ca de fiecare data cum sa reinventeze segmentul mainstream. Trecerea la un OEM nou cu topologie Full Bridge pare ca a fost decizia inteleapta, acum ma intreb oare ce urmeaza? Stati alaturi de noi si in 2024 si vom afla impreuna!

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Chieftec ATMOS CPX-850FC 850W

  1. danni a scris pe:

    Macar foloseste condensatori de calitate, nu bombe Teapo.

Lasa-ne un comentariu: