Review – Chieftec Polaris PPS-750FC

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 7 February, 2020.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 120mm din interiorul lui Polaris PPS-750FC este un model cu turatie medie fabricat de producatorul obscur Poweryear, modelul exact fiind PY-1225M12S. Ventilatorul are lagar de tip sleeve, mentinandu-se silentios pana spre o incarcare de ~75% mai apoi insa acesta se invarte la turatie maxima devenind de-a dreptul deranjant.

 

 

Electronica din interiorul surselor Chieftec Polaris vine de la High Power (SirFa), acestea fiind defapt Performance GD sub acoperire. Desi nu gasim mentionat pe cutie sau pe site-ul celor de la Chieftec, in primar avem Nichicon GG 680uF / 400V certificati pentru o functionare la 105 oC in  timp ce in secundar intalnim electrolitici Rubycon YXG si Teapo dar si polimerici de la Teapo (Ecap). Nu avem parte de capacitori exclusiv japonezi, insa acest mix japonezo – chinez nu arata rau pentru fiabilitatea in timp.

Pentru protectia la retea, Chieftec foloseste un filtru alcatuit din 2 condensatori Y si unul X (cu IC CM02X pentru descarcare) direct pe mufa IEC, continuand cu un releu, un termistor, un varistor, 1 condensator X, si 2 bobine amplasate direct pe PCB. Rail-urile minore sunt derivate DC-DC, convertoarele respective fiind amplasate pe un PCB-uri amplasat vertical pe cel principal. Lucratura este de calitate, layout-ul este aerisit desi PCB-ul este mai mic decat in mod normal, mai ramane sa vedem comportamentul in practica.

 

 

Comentarii

6 comentarii la: Review – Chieftec Polaris PPS-750FC

 1. Cristi a scris pe:

  Pe enter.online Polaris PPS-750FC costa 2100Lei, cea ce este enorm ptr o sursa de alimentare in Romania. As fi dorit sa vad testari comparative si la surse de sub 100Euro, pentru a vedea care dintre ele merita cumparate. Majoritatea surselor ATX care se vand si sunt in magazinele din Romania costa sub 500Lei. La pcgarage cea mai scumpa sursa de alimentare disponibila la vanzare costa 1200Lei.

 2. Monstru a scris pe:

  Ce este enter.online? Asteptam sa vedem preturile in magazinele noastre, sau pe caseking, amazon, etc…

 3. WolfTFK a scris pe:

  Sursa costa 114e pe un site din Estonia (ox.ee). Un pret corect a-si zice eu din ceea ce am citit referitor la specificatii si comportament. Cristi, pretul ala era sigur la alta sursa. La peste 2000 lei exista surse de 1200w+; ex: corsair ax1600 80+ titanium. Unde ai gasit tu pretul ala…

 4. Cristi a scris pe:

  Aici am gasit: https://enter.online/calculatoare/power-supply/sursa-de-alimentare-chieftec-polaris-pps-750fc-atx-750-w/ https://i.ibb.co/CQb6nJW/ATX.jpg

 5. Monstru a scris pe:

  Nu am auzit in viata mea de magazinul asta…

 6. Ciprian a scris pe:

  Preturile sunt in lei moldovenesti, firma fiind din Chisinau, Moldova.

Lasa-ne un comentariu: