Review – Chieftec Polaris PPS-750FC

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 7 February, 2020.

Concluzii

 

Chieftec Polaris PPS-750FC a surprins prin folosirea partiala a capacitorilor japonezi, polimerici de la Teapo precum si din comportamentul bun – pentru o sursa mainstream – in ceea ce priveste ripple-ul si potentialul de supraincarcare. Ventilatorul si mai ales controlul lui nu se ridica insa la nivelul sursei, mai ales avand in vedere ceea ce ne ofera concurenta la acelasi pret.

Seria Polaris inca nu poate fi gasita in Romania, insa studiind site-urile de afara am putut vedea faptul ca pretul este cu doar 5 euro mai mic decat cel al lui Focus GX-750 al celor de la Seasonic. Seria Focus vine cu mod semi-pasiv de functionare, ventilator FDB si garantie de 10 ani… avantaje clare care valoreaza mult mai mult decat 5 euro.

Polaris PPS-750FC este o varianta care ar putea fi luata in considerare insa nu la pretul la care se comercializeaza in acest moment, cei la Chieftec ar trebui sa fie foarte atenti cu pozitionarea pe piata mai ales intr-o tara ca Romania unde pretul este de multe ori factorul determinant. In primul rand garantia ar trebui sa fie de minim 5 ani in acest segment de pret si trebuie avuta mai multa grija la alegerea ventilatorului si la curbele de turatie. Platforma in sine este chiar reusita insa toate detaliile care o inconjoara lasa un pic de dorit, insa astept cu interes sa vad pretul la care isi va face aparitia pe piata din tara noastra.

 

Comentarii

6 comentarii la: Review – Chieftec Polaris PPS-750FC

 1. Cristi a scris pe:

  Pe enter.online Polaris PPS-750FC costa 2100Lei, cea ce este enorm ptr o sursa de alimentare in Romania. As fi dorit sa vad testari comparative si la surse de sub 100Euro, pentru a vedea care dintre ele merita cumparate. Majoritatea surselor ATX care se vand si sunt in magazinele din Romania costa sub 500Lei. La pcgarage cea mai scumpa sursa de alimentare disponibila la vanzare costa 1200Lei.

 2. Monstru a scris pe:

  Ce este enter.online? Asteptam sa vedem preturile in magazinele noastre, sau pe caseking, amazon, etc…

 3. WolfTFK a scris pe:

  Sursa costa 114e pe un site din Estonia (ox.ee). Un pret corect a-si zice eu din ceea ce am citit referitor la specificatii si comportament. Cristi, pretul ala era sigur la alta sursa. La peste 2000 lei exista surse de 1200w+; ex: corsair ax1600 80+ titanium. Unde ai gasit tu pretul ala…

 4. Cristi a scris pe:

  Aici am gasit: https://enter.online/calculatoare/power-supply/sursa-de-alimentare-chieftec-polaris-pps-750fc-atx-750-w/ https://i.ibb.co/CQb6nJW/ATX.jpg

 5. Monstru a scris pe:

  Nu am auzit in viata mea de magazinul asta…

 6. Ciprian a scris pe:

  Preturile sunt in lei moldovenesti, firma fiind din Chisinau, Moldova.

Lasa-ne un comentariu: