Review – Chieftec Polaris Pro 1300W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 23 August, 2023.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 135mm din interiorul lui Polaris Pro 1300W este fabricat de Globe Fan, integrand un lagar pe lichid (FDB), iar viteza maxima de rotatie poate atinge 2200rpm. Sursa are un mod pasiv de functionare la incarcari reduse (pana la 500 – 600W, depinde de temperatura mediului ambiant) si se pastreaza silentioasa pana spre 80%, apoi fan controller-ul urca peste 1100 RPM iar sursa devine usor de distins atunci cand este instalata intr-un sistem.

 

 

La fel ca si celelalte modele din gama Polaris, pentru Polaris Pro 1300W OEM-ul folosit este tot High Power. Ca in cazul oricarei surse cu eficienta ridicata, pentru a creste eficienta si stabilitatea tensiunilor Polaris Pro 1300W are rail-urile de 3.3v si 5v derivate din rail-ul de 12v (tehnologie DC-DC). Cele 2 VRM-uri sunt situate pe un PCB pozitionat vertical si paralel cu PCB-ul din spate care gazduieste conectorii modulari.

Etajul de filtrare este format din doi condensatori de tip Y si unul de tip X (cu circuit de descarcare) direct pe mufa IEC, continuat direct pe PCB cu o bobina de ferita pe fir, o siguranta fuzibila, 2 capacitori de tip Y, un capacitor de tip X, doua bobine dar si un capacitor de polipropilena (2uF / 250VAC) ca o ultima bariera de filtrare inainte de punte. Pentru protectia la supracurent si supratensiune avem in etajul de filtrare si un varistor, prin urmare stam destul de bine la acest capitol.

Toti condensatorii electrolitici folositi sunt certificati pentru a functiona la o temperatura de 105 oC, fiind de provenienta japoneza si taiwaneza: 2 x Rubycon MXE 680uF / 420V in primar in timp ce in secundar avem electrolitici de la Rubycon (seria YXG si ZLH) si Nichicon. Pe PCB-ul DC-DC, dar si in cateva locuri pe PCB-ul principal, avem condensatori solizi polimerici de la Nippon Chemicon.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: