Review – Chieftec Polaris Pro 1300W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 23 August, 2023.

Concluzii

 

Chieftec Polaris Pro 1300W (PPX-1300FC-A3) are un pret prin magazinele din afara de aproximativ 235€, in timp ce distribuitorul Chieftec in Romania pare ca nu are inca acest model pe stoc. Prin compatibilitatea ATX 3.0, certificarea 80PLUS Platinum dar si prin garantia de 5 ani, Chieftec Polaris Pro 1300W tinteste si se compara direct cu competitori high-end puternici precum Corsair, Seasonic sau be quiet!. Puterea de 1300W, una destul de atipica, face comparatia destul de dificila pentru ca doar Seasonic are un model comparabil: PRIME PX-1300, dar care este cu minim 50€ mai scump.

Daca rezultatele de eficienta sau stabilitate a tensiunilor nu sunt iesite din comun pentru o sursa high-end, rezerva de putere de peste 40% m-a impresionat, la fel ca si ripple-ul ce s-a apropiat de 24mV doar in Overload. Nu reusim in fiecare zi sa obtinem 1850W stabil dintr-o sursa de 1300W, insa Polaris Pro 1300W a reusit astazi acest lucru!

Chieftec continua cu Polaris Pro 1300W ceea ce au inceput acum ceva timp cu seria Polaris, insa lupta este mult mai acerba iar cumparatorii sunt mai pretentiosi atunci cand segmentul de pret creste. Constructia folosind exclusiv capacitori japonezi si garantia de 5 ani sunt lucruri normale pentru o sursa de 235€, insa ma bucur ca cei de la Chieftec nu s-au oprit aici si au reusit sa realizeze sursa cu cea mai mare rezerva de putere testata de noi pana acum (sper sa nu ma insel insa nu-mi amintesc sa fi avut un rezultat mai bun la acest capitol).

Controller-ul ventilatorului ar fi putut fi reglat ceva mai relaxat, insa nu este nici pe departe la fel de deranjant prin comparatir cu ceea ce am vazut in cazul lui Polaris 1050W testat de noi acum ceva timp. Prin urmare Chieftec invata din feedback-ul primit si sper sa vedem pe masa de test si alte modele ATX 3.0 de la acest producator de traditie pentru cumparatorii din Romania.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: