Review – Corsair HX750 (Platinum)

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 15 September, 2017.

Corsair HX750 (Platinum)

Cel de-al doilea articol al nostru folosind noua platforma de test vizeaza tot o sursa Corsair si tot o revenire pe piata a unei serii dragi noua. Este vorba despre gama HX, editia din 2017, bazata pe o platforma complet noua, arhitectura complet modulara si eficienta 80 Plus Platinum. O alta noutate si un criteriu de diferentiere fata de competitori este si garantia de 10 ani cu care vin seriile RM, HX si AX.

La fel ca si TX750M, modelul testat azi – HX750 – beneficiaza de certificare pentru functionarea la o temperatura de 50 grade C, ceea ce implica automat condensatori certificati pentru 105 grade C. Mai mult, toti condensatorii din interior sunt de provenienta japoneza si intelegem cu acest prilej de ce Corsair isi permite sa ofere 10 ani garantie. Privind in perspectiva, seria HX se pozitioneaza intre RM (Gold) si AXi (Platinum).

Pentru cei care doresc monitorizare si control prin intermediul Link, pentru 10 – 15 euro in plus exista modelul HXi, in esenta aceeasi sursa, singura diferenta reprezentand-o conectivitatea USB. Chiar si asa, ambele modele HX vin cu un comutator pentru setarea functionarii rail-urilor: single sau multi. Dupa cum se poate presupune, noi preferam sa nu avem OCP per rail, asadar HX750 a fost setata in mod single-rail inca de la scoaterea din cutie. Pe pagina urmatoarea vedem ce gasim in pachet.

 

 

Comentarii

10 comentarii la: Review – Corsair HX750 (Platinum)

  1. Mr. W a scris pe:

    Ehe… îmi aduc aminte cu plăcere de HX520-ul meu achiziţionat în 2007, care a funcţionat în regim aproape 24/7 până prin 2015, când am vândut-o cuiva care o ţine într-un Media Center 24/7 şi merge fără probleme.

  2. J.Nicolae a scris pe:

    Inca un review perfect.
    Acum ma felicit ca am cumparat o sursa Corsair TX850M (dupa review-ul facut de voi pe TX750M), nu ca nu ar fi fost buna si o HX750, dar diferenta de pret si faptul ca o 850/2 inseamna ca 50% din consumul produs de PC-ul meu cred ca am ales bine (nu ma deranjeaza ca nu are 10 ani garantie, nu ar fii exclus sa se ofere bupa o perioada o extindere la 10 si la seria TX).
    Revenind la sursa de mai sus nu prea am ce zice, e o sursa buna pentru cine vrea.

  3. Mihai Tintea a scris pe:

    Va rog, ce inseamna “noi preferam sa nu avem OCP per rail” si de ce preferati asa ?

  4. J.Nicolae a scris pe:

    Sper sa nu fiu deplatasa dar OCP este Over Current Protection.
    Cred ca se refera la faptul ca la aceasta sursa OCP-ul este pe fiecare rail in parte si parca produce o limitare de incarcare pe rail. Ceea ce in cazul in care comuti pe single rail activeaza limitarea.

  5. Liviu a scris pe:

    Frumos review. Faină sursă. Am avut un hx650 v1 a fost impecabil cat a fost la mine.
    1.coil noise ceva?
    2.Se mai poate pune problema în 2017 dacă mai e nevoie de mai mult de 750w?! În afară de mineri își mai da cineva interesul?

  6. Doru a scris pe:

    Ventilatorul este de 135 mm; trebuie facuta o rectificare la pagina cu analiza interioara.

    Ca de obicei un review excelent. Multumim!

  7. matose Post author a scris pe:

    In cazul unei arhitecturi multi-rail fiecare linie are cate un OCP ceea ce poate crea probleme daca avem consumatorii impartiti inegal. In cazul unei surse single-rail nu avem aceasta problema, singura limitare fiind calitatea cablurilor si a conectorilor modulari.

  8. matose Post author a scris pe:

    1) nu are coil noise, specificam daca era ceva
    2) depinde de nevoile fiecaruia, pot fi cazuri in care un sistem performant sa aiba nevoie de surse de 900-1000W. Ma refer la Threadripper + 2 x VEGA 64 de exemplu…

  9. matose Post author a scris pe:

    Am corectat, multumim!

  10. Liviu a scris pe:

    Multumesc de explicatii – pare legit !

Lasa-ne un comentariu: