Review – Corsair HX750 (Platinum)

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 15 September, 2017.

Concluzii

 

Corsair HX750 este fara doar si poate una dintre cele mai performante surse testate de mine, variatia de sub 1% a tensiunilor si ripple-ul exceptional de mic (daca nu il masuram cu mana mea nu credeam) ii confera un avantaj in fata concurentilor directi. Functionarea pasiva pana la 40%, cablurile complet modulare si garantia de 10 ani completeaza dotarile unui produs care, din punctul meu de vedere, se apropie de perfectiune.

Pretul cerut de Corsair pentru HX750 este de 690 lei, destul de piperat pentru o sursa de 750W dar justificat din punct de vedere al comportamentului electric. Oricum, sursele certificate Platinum sau Titanium inca au un pret prohibitiv pentru multi cumparatori, cel mai probabil va mai trece ceva timp pana ele vor cobori de pe pedestalul artificial creat. Corsair impreuna cu CWT au reusit sa resusciteze seria HX, venind cu o platforma demna sa se lupte cu modele echivalente de la Seasonic si Superflower, castigand insa la capitolul pret si disponibilitate (Prime Platinum si Leadex Platinum costa aproximativ 750 lei atunci cand se afla in promotii).

Investitiile in cercetare si dezvoltare se pare ca dau roade in cazul celor de la Corsair, cablurile Type 4 si lucrul indeaproape cu producatori ca CWT, Great Wall si Flextronics permitand aparitia unor modele care de care mai interesante. AX1500i reprezinta inca varful de gama absolut, in timp ce seriile TX-M si HX lovesc fix acolo unde doare: mainstream si high-end. Sunt curios ce va urma si cu ce ne vor mai surprinde cei de la Corsair. Stati cu ochii pe noi in octombrie si veti vedea!

 

 

Comentarii

10 comentarii la: Review – Corsair HX750 (Platinum)

 1. Mr. W a scris pe:

  Ehe… îmi aduc aminte cu plăcere de HX520-ul meu achiziţionat în 2007, care a funcţionat în regim aproape 24/7 până prin 2015, când am vândut-o cuiva care o ţine într-un Media Center 24/7 şi merge fără probleme.

 2. J.Nicolae a scris pe:

  Inca un review perfect.
  Acum ma felicit ca am cumparat o sursa Corsair TX850M (dupa review-ul facut de voi pe TX750M), nu ca nu ar fi fost buna si o HX750, dar diferenta de pret si faptul ca o 850/2 inseamna ca 50% din consumul produs de PC-ul meu cred ca am ales bine (nu ma deranjeaza ca nu are 10 ani garantie, nu ar fii exclus sa se ofere bupa o perioada o extindere la 10 si la seria TX).
  Revenind la sursa de mai sus nu prea am ce zice, e o sursa buna pentru cine vrea.

 3. Mihai Tintea a scris pe:

  Va rog, ce inseamna “noi preferam sa nu avem OCP per rail” si de ce preferati asa ?

 4. J.Nicolae a scris pe:

  Sper sa nu fiu deplatasa dar OCP este Over Current Protection.
  Cred ca se refera la faptul ca la aceasta sursa OCP-ul este pe fiecare rail in parte si parca produce o limitare de incarcare pe rail. Ceea ce in cazul in care comuti pe single rail activeaza limitarea.

 5. Liviu a scris pe:

  Frumos review. Faină sursă. Am avut un hx650 v1 a fost impecabil cat a fost la mine.
  1.coil noise ceva?
  2.Se mai poate pune problema în 2017 dacă mai e nevoie de mai mult de 750w?! În afară de mineri își mai da cineva interesul?

 6. Doru a scris pe:

  Ventilatorul este de 135 mm; trebuie facuta o rectificare la pagina cu analiza interioara.

  Ca de obicei un review excelent. Multumim!

 7. matose Post author a scris pe:

  In cazul unei arhitecturi multi-rail fiecare linie are cate un OCP ceea ce poate crea probleme daca avem consumatorii impartiti inegal. In cazul unei surse single-rail nu avem aceasta problema, singura limitare fiind calitatea cablurilor si a conectorilor modulari.

 8. matose Post author a scris pe:

  1) nu are coil noise, specificam daca era ceva
  2) depinde de nevoile fiecaruia, pot fi cazuri in care un sistem performant sa aiba nevoie de surse de 900-1000W. Ma refer la Threadripper + 2 x VEGA 64 de exemplu…

 9. matose Post author a scris pe:

  Am corectat, multumim!

 10. Liviu a scris pe:

  Multumesc de explicatii – pare legit !

Lasa-ne un comentariu: