Review – Corsair HX750 (Platinum)

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 15 September, 2017.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 135mm din interiorul lui Corsair HX750 este proprietar, NR135P avand rulment pe lichid (FDB) si palele optimizate pentru o presiune statica crescuta. Observam si masca din plastic ce directioneaza aerul deasupra componentelor care au nevoie de airflow. Sursa are un mod pasiv de functionare astfel incat atunci cand avem incarcari mici si temperatura o permite ventilatorul nu se invarte. Chiar si atunci cand se invarte controller-ul de turatie este foarte relaxat, chiar si in full load abia putem percepe zgomotul emis de ventilator. O sursa cu adevarat silentioasa.

 

 

Electronica acestei surse este bazata pe o platforma CWT, un producator binecunoscut si folosit destul destul de mult de catre Corsair in gamele lor de varf. Asa cum era de asteptat, pentru obtinerea unei eficiente Platinum avem o arhitectura bazata pe o topologie LLC cu rectificare sincrona in primar cuplat cu un convertor DC-to-DC in secundar.

Filtrul de retea incepe direct pe mufa IEC cu doi condensatori tip Y si se continua pe PCB prin 2 bobine, doua condensatoare tip X, doi condensatori tip Y si un varistor (MOV). Layout-ul este curat, radiatoarele sunt bine dimensionate, impresia generala fiind una de calitate si soliditate, in special daca ne uitam la abundenta de lipici menit sa opreasca vibratiile nedorite.

Unul din atuurile acestei surse este utilizarea condensatorilor japonezi folositi atat in primar (2 x Nippon Chemi-Con KMW 105 oC 470uF + 390uF) cat si in secundar (Nippon Chemi-Con KZH 105 oC). Pentru imbunatatirea calitatii tensiunilor de iesire, filtrarea rail-urilor principale (+12V, +5V, +3.3V) este realizata prin condensatori polimerici tot de provenienta japoneza – Nippon Chemi-Con. Acest lucru este realizat atat pe PCB-ul DC-DC cat si pe PCB-ul din spate ce adaposteste conectorii modulari.

 

 

Comentarii

10 comentarii la: Review – Corsair HX750 (Platinum)

 1. Mr. W a scris pe:

  Ehe… îmi aduc aminte cu plăcere de HX520-ul meu achiziţionat în 2007, care a funcţionat în regim aproape 24/7 până prin 2015, când am vândut-o cuiva care o ţine într-un Media Center 24/7 şi merge fără probleme.

 2. J.Nicolae a scris pe:

  Inca un review perfect.
  Acum ma felicit ca am cumparat o sursa Corsair TX850M (dupa review-ul facut de voi pe TX750M), nu ca nu ar fi fost buna si o HX750, dar diferenta de pret si faptul ca o 850/2 inseamna ca 50% din consumul produs de PC-ul meu cred ca am ales bine (nu ma deranjeaza ca nu are 10 ani garantie, nu ar fii exclus sa se ofere bupa o perioada o extindere la 10 si la seria TX).
  Revenind la sursa de mai sus nu prea am ce zice, e o sursa buna pentru cine vrea.

 3. Mihai Tintea a scris pe:

  Va rog, ce inseamna “noi preferam sa nu avem OCP per rail” si de ce preferati asa ?

 4. J.Nicolae a scris pe:

  Sper sa nu fiu deplatasa dar OCP este Over Current Protection.
  Cred ca se refera la faptul ca la aceasta sursa OCP-ul este pe fiecare rail in parte si parca produce o limitare de incarcare pe rail. Ceea ce in cazul in care comuti pe single rail activeaza limitarea.

 5. Liviu a scris pe:

  Frumos review. Faină sursă. Am avut un hx650 v1 a fost impecabil cat a fost la mine.
  1.coil noise ceva?
  2.Se mai poate pune problema în 2017 dacă mai e nevoie de mai mult de 750w?! În afară de mineri își mai da cineva interesul?

 6. Doru a scris pe:

  Ventilatorul este de 135 mm; trebuie facuta o rectificare la pagina cu analiza interioara.

  Ca de obicei un review excelent. Multumim!

 7. matose Post author a scris pe:

  In cazul unei arhitecturi multi-rail fiecare linie are cate un OCP ceea ce poate crea probleme daca avem consumatorii impartiti inegal. In cazul unei surse single-rail nu avem aceasta problema, singura limitare fiind calitatea cablurilor si a conectorilor modulari.

 8. matose Post author a scris pe:

  1) nu are coil noise, specificam daca era ceva
  2) depinde de nevoile fiecaruia, pot fi cazuri in care un sistem performant sa aiba nevoie de surse de 900-1000W. Ma refer la Threadripper + 2 x VEGA 64 de exemplu…

 9. matose Post author a scris pe:

  Am corectat, multumim!

 10. Liviu a scris pe:

  Multumesc de explicatii – pare legit !

Lasa-ne un comentariu: