Review – Corsair HX750 (Platinum)

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 15 September, 2017.

Analiza exterioara

 

 

Pachetul nu se abate de la linia de design trasata de Corsair in ultimul timp, galbenul si negrul fiind la locul lor. Pe langa manualul utilizatorului, in interior putem gasi un set de suruburi impreuna cu cateva zip-ties pentru prinderea cablurilor si un sticker “Powered by Corsair”.

Sursa in sine pastreaza aspectul monocrom intalnit si la alte modele recente de la Corsair, lucru care merita apreciat, pentru ca sursa nu va iesi in evidenta in cazul unul sistem modat. Ar fi destul de greu sa asortam o eticheta verde sau galbena atunci cand sistemul nostru are o tematica fixa de culoare (rosu, albastru, etc).

Corsair HX750 este o sursa  complet modulara, iar cablurile au o dimensiune suficienta chiar si pentru cele mai inalte carcase: 24 pin (610mm), 2 x 4+4 pini 12v CPU (650mm), 4 x PCI-Express cu 6+2 pini pe doua cabluri (600mm +150mm), 8 conectori SATA amplasati pe 2 cabluri si 4 conectori MOLEX cu 4 pini amplasati pe un singur cablu. Pentru cei care au inca nevoie de conectori FDD, Corsair include in pachet si un adaptor MOLEX -> FDD. Cablurile folosite sunt noile Type 4, dotate cu 4 fire v-sense in plus pe conectorul de 24 pini precum si condensatori solizi amplasati langa mufele PCIe si EPS / ATX 12V pentru micsorarea ripple-ului.

 

 

Pe una din lateralele sursei putem gasi eticheta cu specificatiile electrice – linia de +12v are o configuratie single-rail (putand fi comutata in multi-rail prin intermediul switch-ului de pe spate), putand furniza toata puterea sursei, adica 62.5A (750W). Rail-urile de +3.3V si +5V sunt derivate DC-to-DC din +12V fiind cotate la 25A fiecare, impreuna putand livra un maxim de 150W, fiind mai mult decat suficiente tinand cont de faptul ca in sistemele moderne principalii consumatori se alimenteaza de la +12V.

 

 

Comentarii

10 comentarii la: Review – Corsair HX750 (Platinum)

  1. Mr. W a scris pe:

    Ehe… îmi aduc aminte cu plăcere de HX520-ul meu achiziţionat în 2007, care a funcţionat în regim aproape 24/7 până prin 2015, când am vândut-o cuiva care o ţine într-un Media Center 24/7 şi merge fără probleme.

  2. J.Nicolae a scris pe:

    Inca un review perfect.
    Acum ma felicit ca am cumparat o sursa Corsair TX850M (dupa review-ul facut de voi pe TX750M), nu ca nu ar fi fost buna si o HX750, dar diferenta de pret si faptul ca o 850/2 inseamna ca 50% din consumul produs de PC-ul meu cred ca am ales bine (nu ma deranjeaza ca nu are 10 ani garantie, nu ar fii exclus sa se ofere bupa o perioada o extindere la 10 si la seria TX).
    Revenind la sursa de mai sus nu prea am ce zice, e o sursa buna pentru cine vrea.

  3. Mihai Tintea a scris pe:

    Va rog, ce inseamna “noi preferam sa nu avem OCP per rail” si de ce preferati asa ?

  4. J.Nicolae a scris pe:

    Sper sa nu fiu deplatasa dar OCP este Over Current Protection.
    Cred ca se refera la faptul ca la aceasta sursa OCP-ul este pe fiecare rail in parte si parca produce o limitare de incarcare pe rail. Ceea ce in cazul in care comuti pe single rail activeaza limitarea.

  5. Liviu a scris pe:

    Frumos review. Faină sursă. Am avut un hx650 v1 a fost impecabil cat a fost la mine.
    1.coil noise ceva?
    2.Se mai poate pune problema în 2017 dacă mai e nevoie de mai mult de 750w?! În afară de mineri își mai da cineva interesul?

  6. Doru a scris pe:

    Ventilatorul este de 135 mm; trebuie facuta o rectificare la pagina cu analiza interioara.

    Ca de obicei un review excelent. Multumim!

  7. matose Post author a scris pe:

    In cazul unei arhitecturi multi-rail fiecare linie are cate un OCP ceea ce poate crea probleme daca avem consumatorii impartiti inegal. In cazul unei surse single-rail nu avem aceasta problema, singura limitare fiind calitatea cablurilor si a conectorilor modulari.

  8. matose Post author a scris pe:

    1) nu are coil noise, specificam daca era ceva
    2) depinde de nevoile fiecaruia, pot fi cazuri in care un sistem performant sa aiba nevoie de surse de 900-1000W. Ma refer la Threadripper + 2 x VEGA 64 de exemplu…

  9. matose Post author a scris pe:

    Am corectat, multumim!

  10. Liviu a scris pe:

    Multumesc de explicatii – pare legit !

Lasa-ne un comentariu: