Review – Enermax Revolution D.F 12 850W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 29 May, 2024.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 120mm este un model de calitate, fabricat de ZETA Group, mai precis ZFB122512M (120mm, 12V, 0.25A), echipat cu lagar pe rulmenti ceea ce ar trebui sa asigura o duranta indelungata de functionare. Pana la o incarcare de aproximativ 30% acesta functioneaza in mod fanless, mai departe accelerand pana la 850 RPM la o incarcare de 50%, ajungand la turatia de 1320 RPM cand depasim 80% din puterea sursei. O sursa silentioasa pana la o incarcare de 80%, in utilizarea de zi cu zi nu va iesi aproape deloc in evidenta cat timp ramanem sub acest prag.

 

 

Platforma folosita in cazul lui Enermax Revolution D.F 12 850W este o platforma proprie RSY, a caror fabrica produce surse si pentru brand-uri de top precum Seasonic sau Super Flower. Asa cum era normal pentru o sursa certificata 80PLUS Gold, pentru a creste eficienta si stabilitatea tensiunilor Revolution D.F 12 850W are rail-urile de 3.3v si 5v derivate din rail-ul de 12v (tehnologie DC-DC). Cele 2 VRM-uri sunt amplasate pe un PCB separat, situat vertical pe PCB-ul principal, paralel fata de placa cu conectori modulari.

Avand in vedere spatiul limitat, cei de la RSY au optat pentru folosirea mai multor PCB-uri aditionale, acest lucru facand racirea sursei o problema destul de dificil de realizat in limitele unul zgomot acceptabil. Filtrarea EMI este facuta ca la carte incluzand 4 capacitori de tip Y, 3 capacitori de tip X, 2 bobine pentru rejectie mod comun (CM) dar si un varistor pentru protectia la cresteri abrupte de tensiune (surge). Asa cum ne asteptam din partea unei surse Premium, calitatea constructiei este la cel mai inalt nivel, acestia au folosit inclusiv un termistor NTC impreuna cu un releu pentru decuplare in caz de supracurent.

Toti condensatorii electrolitici si polimerici folositi sunt de productie japoneza si sunt certificati pentru o temperatura de 105 oC, in primar fiind utilizati 2 capacitori Rubycon seria MXK 270uF / 420V – pentru o capacitate combinata de 540uF. In secundar avem electrolitici de la Unicon (seria KXM), Rubycon (seria YXS) cat si polimerici de la United Chemi-Con si Unicon. Calitatea capacitorilor folositi garanteaza o durata de viata mare, cel mai probabil peste cei 10 ani de garantie oferiti de Enermax.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: